Megnyitották a látogatók előtt az Osborne-ház kertjét.

A királyi család birtokainak se szeri, se száma, szebbnél szebb rezidenciákra vonulhatnak vissza, ha pihenni támad kedvük. Viktória királynő kedvenc kastélya például az Osborne-ház volt, távol a nyüzsgéstől, Wight szigetén. A birtok fényűző szobái nem véletlenül ejtik ámulatba a látogatókat. Most pedig megnyitották a kerteket, és az alsó teraszokat is az érdeklődők előtt.

Viktória királynő egyik legkedvesebb helye volt a kert, szeretett itt írni, festeni, vagy csak egyszerűen pihenni. Valószínűleg ezen a romantikus helyen láthatjuk a legszebb királyi bokrokat is, a világhírű mirtuszokat.

Viktória 1840-es esküvője óta a királyi menyasszonyok mirtusz csokrot tartanak a kezükben az oltárhoz menet. A menyasszonyi csokorba való ágak ezekről a bokrokról származnak.  Ott láthattuk a virágot Diana hercegnő csokrában, II. Erzsébetnél, és Katalin hercegnő kezében is. Elképesztő, hogy ez a hagyomány már közel 180 éves múltra tekint vissza!

Most pedig alkalmunk nyílik megtekinteni és megszagolni a legendás királynő kedvenc virágját, ugyanis a látogatók már a kertben is sétálhatnak. A birtok persze más érdekességeket is rejt, például a több ezer kagylóval (amelyek a ház privát strandjáról származnak) dekorált fülke is felújító festésen esett át. Aki arra jár, ne hagyja ki a látogatást!

Forrás: HouseBeautiful