Nyugtató döngicsélés.

Noha sokan rettegnek tőlük, azt lassan mindenki megtanulja, hogy a méhek a világ legfontosabb élőlényei. Most egy újonnan nyílt Airbnb szállásban egészen közelről leshetünk be a beporzók mindennapjaiba.

Egy olasz méhész Itália déli részén, Grottole mellett egy olívaligetben nyitotta meg az egyedülálló szállást. Az innovációt és a lassú turizmust itt az apiterápiával ötvözik.

A vendégek mostantól egy olyan farmon foglalhatnak szobát, ahol több mint 1 millió méhecske veszi körbe őket. Az éjszakát egy hálószobával ellátott méhsejt alakú kuckóban tölthetik. A méhész, Rocco személyesen fogadja az ide érkezőket és megtanítja nekik azt is, hogy miként éljenek a méhek között.

Fotó: Sergio Manicone / Airbnb

A 9 kaptár, amely körbeveszi a házikót, hálóval van elkerítve, így a méhek munkájában anélkül gyönyörködhetünk, hogy bejönnének a mi területünkre. A házikóban a speciálisan kialakított struktúrának hála a mennyezetre nézve biztonságosan csodálhatjuk a dolgozó méheket. A döngicsélés finom zajára akár el is szundíthatunk. Reggel a finom falatok között természetesen mézes finomságokat is találunk.

A szálláshely a természet része, szó sincs medencés szuperszállodáról, csupa fém berendezésekről. A fürdőt a közeli nyaralóházban találjuk, itt csak egy kerti zuhanyzónál frissülhetünk fel. Nincs áram, de LED fények világítanak, ezeket a nap tölti fel.

Egyedülálló szállás, felejthetetlen élmény!

Forrás: matadornetwork.com, kiemelt kép: Sergio Manicone / Airbnb