Steven Seagull.

Az angliai Paignton városában végre sikerült lefülelni egy komoly bűntényt. A helyi Tesco dolgozói rögzítették kamerával, amint egy rendszeresen lopkodó sirály kisétál egy Mini Cheddars-szal a csőrében.

A sirály nem ismeretlen az eladók között, a dolgozók csak Steven Seagullnak nevezik a madarat (a seagull sirályt jelent). Rendszeresen felbukkan a szárnyas: nem aprózza el, van olyan nap, amikor csak egyszer, máskor viszont akár háromszor is besétál valamelyik kedvencéért. Egyértelműen a Mini Cheddars, a Monster Munch és a Tangy Cheese Doritos viszi nála a prímet.

A sirály olyan fürge, hogy a személyzetnek nem sikerült még nyakon csípnie. Egy darabig az önműködő ajtó előtt szokott várakozni, aztán beszalad, a csőrébe kapja a nasit és egy szempillantás alatt eltűnik. Becslések szerint már több mint 300 fontnyi (kb. 133 ezer Ft) kárt okozott az üzletnek. Úgy tűnik, hogy a tolvaj nem csak magának zsákmányol, akad dolgozó, aki már látta, hogy más madarakkal osztott meg egy zacskó rágcsát a háztetőn.

Forrás: www.dailymail.co.uk

A kiemelt kép illusztráció.