Gyerekek, nyomás a kertbe!

A húsvéti tojáskeresés sok családban hozzátartozik az ünnephez. Aki nem rendelkezik kerttel, az részt vehet valamelyik arborétum vagy intézmény tojáskeresésén, akinek pedig van saját füves területe, az ott rejtheti el a csokikat, apró ajándékokat.

Tehetjük mindezt kreatívan, ötletesen!

1. Bolondos kincskeresés

Idén a húsvét hétfő épp Bolondok napjára esik – ha a gyerekek vevők rá, kössük össze a kettőt. A műanyag tojásokban vicces dolgokat rejthetünk el – játékpénzt, zöldséget, bolondos figurákat, de azért töltsünk meg néhányat igazi csokival is.

Fotó: Hip2Save

2. Indul az activity!

Mókás feladat, ha a tojásokba üzeneteket rejtünk, amelyek mind valamilyen mozgásra, tevékenységre szólítanak fel. Énekelj egy húsvéti dalocskát, ugorj hármat, mint a nyuszi, mutasd meg, hogy miként csipognak a kiscsibék – ezekkel az üzenetekkel biztosan sikert aratunk.

Fotó: Alice and Lois

3. Húsvéti szaloncukrok

A vidám, tarkabarka szaloncukrokat felakaszthatjuk a fákra, a belsejük természetesen édességet rejt.

Fotó: Studio DIY

4. Interaktív kerti lista

Szagolj meg 3 virágot, keress egy madarat, 2 bogarat, találj 4 nyuszinyomot, vadássz le 3 piros tojást – a kerti játékos kincskeresés remek elfoglaltság a gyerekeknek.

Fotó: A Mom’s Take

5. Az apróságokat a lufi vezeti

A totyogós babák még nehezen veszik észre a tojásokat a fűben, számukra jó ötlet lufit akasztani az elbújtatott kincsekre.

Fotó: Celebrations At Home

6. Készítsünk húsvéti kirakót!

Üres kirakó alapra magunk is rajzolhatunk húsvéthoz kapcsolódó képet, amiben akár üzeneteket is elrejthetünk, vagy szólhatnak a gyerekek életéről.

Fotó: Eats Amazing

7. Itt járt a nyuszi

Hagyjunk lábnyomokat a kertben, mintha itt járt volna a nyúl – a kisebbek örömmel fogják követni őket, hogy a végén rábukkanjanak a nyúlfészekre.

Fotó: Smart Schoolhouse

8. Sötétben világító tojások

A nagyobb gyerekek imádni fogják az esti tojásvadászatot!

Fotó: Lil’ Luna

9. Keresd az aranytojást!

Haladó kincskeresők részére már nehezítsünk: dugjunk el 1-2 aranytojást, amit különösen nehéz megtalálni, viszont extra meglepetést rejtenek.

Fotó: Passion For Savings

10. Építsük be a játékba a digitális világot!

Sajnos vagy nem, de a kamaszoknak már uncsi lehet a sima tojáskeresés – viszont okoseszközök használatával is kombinálhatjuk a kertben történő mozgást.

Fotó: Bits Of Everything

Forrás: www.countryliving.com