Milliónyi tulipán, nárcisz, boglárka.

Milyen lehet milliónyi virág között sétálni? Felemelő! A nagyvilágban számos helyen várnak egybefüggő virágmezők, ahol átélheted ezt a csodát!

Japánban, a Fuji lábánál egy nem mindennapi fesztivál keretében 800 000 fuksziaszínű, kúszó lángvirág nyílását ünnepelik.

Fotó: Akira Okada, JNTO

Dallastól délre, végtelen mezőkön nyílik Texas nemzeti kék virága, a csillagfürt. Áprilisban, a virágzás csúcsán programsorozatot is rendeznek a nem mindennapi látvány köré.

Fotó: Ennis Convention and Visitors Bureau

Hollandiában, a hagymásokról ismert Lisse városában, Keukenhof kertje messze földön híres a közel 800 fajtához tartozó, több milliónyi tulipánról. Április-májusban varázslatos látványt nyújtanak a különböző színekben nyíló virágok.

Japánban a Hitachi Tengerparti Parkban valami mindig virágzik. Áprilisban többek között egymillió nárciszt és 4.5 millió kékvirágú nemophila-t csodálhatunk meg. Októberben 30 000 tüskés kerti seprűfű színeződik vörösre.

Kalifornia partmenti farmjai Carlsbad-ban a szivárvány minden színében pompázó boglárkákról híresek. Minden tavasszal 10 hétig várják a látogatókat, március elejétől május közepéig.

Fotó: Flower Fields

Általában március közepén indul a virágözön a kaliforniai Mojave-sivatagban. A narancsba borult kaliforniai kakukkmák-mezők lélegzetelállító látványt nyújtanak.

Fotó: California State Parks

Elképesztő illat és a kék, a lila, a fehér minden árnyalata: a Yorkshire-i levendulamezőket Angliában július-augusztus táján érdemes felkeresni.

Fotó: Yorkshire Lavender

Júniustól szeptemberig ajánlatos a kaliforniai Lompoc városát útba ejteni a kiterjedt sarkantyúfű mezőkért.

Fotó: ExploreLompoc.com

Minden tavasszal a Washington államban található Skagit völgy megtelik tarka színekkel: tulipánok, nőszirmok, nárciszok nyílnak ezerszámra.

A dél-koreai Jeju szigetén nem érnek véget a látnivalók a cseresznyevirágzás végeztével.  Késő márciusban indul a sárga repce virágok térhódítása.

Forrás: www.architecturaldigest.com