Hogy ez eddig vajon miért csak keveseknek jutott eszébe?

Ahogyan a természet éled, úgy kezdenek el gyűlni a meztelencsigák is a kertben. Az ellenük való védekezés során számos praktikát bevethetünk, használhatunk fahamut, csigacsapdát, esetleg tarthatunk vagy bérelhetünk egy csapat indiai futókacsát.

De állítólag az is megoldás lehet, ha egyszerűen összeszedjük, majd főfogásként, esetleg (vendégváró) nasiként elkészítjük őket. Legalábbis egy Kanadában élő anyuka lépésről lépésre bemutatja, hogyan készülnek finom falatok meztelencsigából. A munkálatokban, majd az étel elfogyasztásában látszólag a gyerekek is szívesen részt vesznek.

A recept így szól:

Végy megfelelő mennyiségű csigát, majd néhány napig tartsd őket egy alkalmas edényben (ez lehet például egy vödör vagy egy terrárium), hogy minden nem kívánatos anyag kiürüljön a szervezetükből.

Ha letelt a “méregtelenítés” időszaka, tedd őket egy nagyobb tálba és önts rájuk forró, ecetes vizet (fele-fele arányban keverd az ecetet és a vizet).

Az ecetes vizet öntsük le a csigákról, majd tiszta vizet öntve rájuk egy fazékban forrástól számítva 3 percig főzzük őket.

Ezt követően újra vizet cserélünk és ismét főzzük. Mindaddig ismételjük a folyamatot, míg a nyálkát találunk. Amikor a nyálka eltűnik, a csigákat leöblítjük, majd megtisztítjuk. A belső szerveket és minden olyan részt eltávolítunk, amelyre nincsen szükség a későbbiekben.

A csigákat vágjuk kisebb darabokra, majd ugyaúgy készítsük el, mint például a csirkehúst. A képeken látható család kukoricalisztbe és tojásba forgatta, sóval, köménnyel és fokhagymával ízesítette, majd kisütötte.

Az íze állítólag csirkéjére vagy a tintahaléra emlékeztet.

Forrás és képek: feralfood.blogspot.hu