Dobd el a kulcsot!

Szerelmi lakat: bizonyára sokan találkoztak már azzal a jelenséggel, hogy korlátokhoz, hidakhoz erősítenek lakatokat, amelyekre a szerelmesek nevét és megismerkedésük időpontját írják. A kulcsot sok esetben elhajítják, abban reménykedve, hogy így a románc örökké fog tartani. Hazánkban is akad ilyen lakatfal (pl. Pécsen), de világszerte találkozhatunk hasonlókkal.

Mutatjuk a leghíresebbeket!

Pont des Arts híd, Párizs, Franciaország

Az egyik leghíresebb lakatfalat a Szajnánál keressük. Annyira sok lakatot helyeztek el itt a párok, hogy le kellett őket szedni, mert 2014-ben a hatalmas terhelés miatt a korlát egy darabon leszakadt. Azóta a lakatokat időről-időre eltávolítják.

Hohenzollern híd, Köln, Németország

A Rajna folyón épült híd romantikus tradíció helyszíne. A hídon vonatforgalom is keresztülvezet, de a gyalogosok is áthaladhatnak és elhelyezhetik a szerelmi lakatokat.

Huangshan hegye, Kína

A legenda szerint egy pár a mélybe ugrott innen, hogy egyesüljenek az örökkévalóságban. Ezért az őrülten szerelmesek szimbolikusan itt kötik össze az életüket a lakat lezárásával, a kulcsot pedig a völgybe hajítják.

Szerelmesek hídja, Vrnjacka Banja, Szerbia

A Vrnjacka Banja-ban található gyaloghídon az örök szerelmet szimbolizáló lakatok már 100 éve gyülekezne. A híd és a románcok annyira összeforrtak, hogy egyszerűen a Szerelem hídja elnevezést kapta.

Brooklyn híd, New York, USA

New York City egyik jelképe a Manhattant Brooklynnal összekötő függőhíd. Biztonsági okokból rendszeresen eltávolítják a lakatokat az ikonikus hídról.

N Szöul torony, Szöul

A híres torony teraszán 7 mesterséges ’szerelemfa’ növekszik. Ezek a műnövények elég erősek ahhoz, hogy megtartsák a lakatok súlyát.

Milvius-híd, Róma, Olaszország

A Milvius-híd gazdaságilag fontos híd volt a Római birodalom idején. Napjainkban viszont a szerelmesek számára kiemelt hely, a neveikkel feliratozott lakatokat itt tudják örökre bezárni.

Vodootvodny-csatorna, Moszkva, Oroszország

Vodootvodny-kanális egy 4 km hosszú, 30-60 m széles csatorna Moszkva belvárosában. A felette keresztülívelő hídon mesterséges ’szerelem fákat’ találunk, ezekre erősítik a lakatokat. A vasból készült fácskák elég stabilak ahhoz, hogy megtartsák a zárszerkezeteket.

Hentesek hídja, Ljubljana, Szlovénia

A Ljubljanica folyó felett átívelő hidacska korlátja is zsúfolásig telt a szerelmi lakatokkal. A varázslatos szlovén fővárosban érdemes akár napokat bolyongani, minden szeglet titkokat rejt!

Kisoldal (Malá Strana), Prága, Csehország

Prága egyik gyalogoshídján is szívlakatok hirdetik a szerelmesek összetartozását. A kulcsot sokan behajítják a vízbe, mert úgy érzik, hogy így örökké megpecsételődik a kapcsolatuk.

Forrás: www.easemytrip.com