A nyugodtabb éjszaka záloga.

Tudjuk, hogy a hálóban előszeretettel halmozunk fel dolgokat, észrevétlenül csempészünk be nem oda illő tevékenységeket. Pedig a pihentető alvásért sokat tehetünk, ha kivisszük az alábbiakat a nyugalom oázisából:

1. Az íróasztalodat

Munkasarok kialakítása a hálóban: rettenetesen rossz ötlet!  A hálószoba nem dolgozásra való, hanem feltöltődésre, pihenésre. A számlákat se itt rendezgesd, és tárold!

2. A nem megfelelő párnákat

Úgy érzed, hogy a párnád nem az igazi, még sincs szíved kidobni?  A szakértők szerint ideje tesztelni: elég félbe hajtani, és ha nem ugrik vissza az eredeti formájára, akkor már ne őrizgessük tovább. Vegyünk egy újat, a nyugodtabb, pihentetőbb éjszakákért.

3. A rendetlenséget okozó cuccokat

A rendetlen, felfordult szobában sokkal rosszabb aludni (az anyukád tudott valamit, amikor állandóan rendet akart rakatni veled, hidd el). Úgyhogy pakold szépen kifelé a piszkos zoknikat, rágópapírokat, hajgumikat, és így tovább.

4. A könyveket, amiket már kiolvastál

Csak gyűlnek és gyűlnek az ágy mellett: de miért is? Inkább tedd vissza a könyvespolcra, vagy add kölcsön egy barátodnak, ha úgy véled, hogy tetszene neki.

5. A ruhákat, amiket sose hordasz

Már léteznek könyvek, sőt tanfolyamok, amelyek arról szólnak, hogy teljesen felesleges egy kazalnyi ruhát birtokolni, csak helyet foglalnak, energiát, időt vesz el a rendben tartásuk, miközben ugyanazokat a darabokat hordjuk nap, mint nap.

6. A régi sminkcuccokat

A kutatók megvizsgálták a lejárt sminkcuccokat, és azt találták, hogy tele voltak ártalmas baktériumokkal, kosszal, a bőrünket és az egészségünket rongáló anyagokkal. Kifelé velük!

7. A régi kütyüket

Jó lesz még valamire – gondoltad, amikor eltetted a 10 éves telefont, az összetört tablet-et, a régi töltőt, a nem működő ébresztőórát. Észrevetted, hogy egy fiókot ezeknek tartasz fenn?

8. A túlcsorduló szemetest

Újabb stressz a napodban: még lefekvés előtt is azt látod, hogy nem vitted ki a szemetest. Tényleg hiányzik ez neked? A kukát inkább a mellékhelységben tartsd, vagy más helyen, ahol nem idegesít folyamatosan.

9. A kisállatokat

A felmérések szerint a házikedvencekkel alvók 30 %-a felkel az éjszaka folyamán az állatka miatt, 63%-uk rosszabbul alszik, és 5%-uknak nehézséget okoz a visszaalvás az ébredést követően.

10. A halomnyi ki nem olvasott magazint

Ezt a kupacot tipikusan arra az esős hétvégére tartogatjuk, amikor lesz időnk elolvasni. Aminek a valószínűsége 1 az 1 millióhoz. És közben különben is érkezik egy újabb kupac, a legújabb számokból.

11. A mobilodat

Tilos a hálóban mobilozni, ez alapszabály! Zavarja a relaxálást, az elalvást, állandó készenléti állapotban tart és megöli az intim pillanatokat is.

Forrás: www.housebeautiful.com