A lehullott fenyőtobozokat szorgalmasan gyűjtsük össze: még jó hasznukat vesszük, amikor szép díszeket fogunk gyártani az év végi ünnepi időszakra való felkészülés elmaradhatatlan részeként.

1. Fenyőtobozgirland

Ha kandallónk éppenséggel nincs is, a lakás más központi részeit feldíszíthetjük különböző nagyságú, alakú és színárnyalatú tobozokból összefűzött hangulatos girlandokkal.

11 sk tobozdísz Steven Randazzo

2. Kifehérített fenyőtoboz függődíszek

A színes selyemszalagon lógó kisebb, könnyebb fenyőtobozokkal díszíthetjük a csillárunkat. Ha szeretnénk, hogy divatosan fakó, halvány színük legyen, tegyük a tobozokat 24 órára hipós vízbe. Az idő leteltével tiszta vízzel öblítsük le, majd a szabad ég alatt szárítsuk meg a terméseket.

11 sk tobozdísz Brian Woodcock

3. Hógömb ihlette tobozdísz

Az üveg hógömbök ihlették ezt a mutatós díszt. Ez esetben az áttetsző gömb műanyagból van, amelynek két fele összepattintható. A tobozok mellé tehetünk a gömbbe örökzöld ágacskákat.

11 sk tobozdísz michaels.com

4. Hólepte fenyőtobozos mécsestartók

Díszítsük a lakásunkat ilyen egyszerűen elkészíthető, de annál dekoratívabb üveg mécsesekkel. A fenyőtobozokat részben fessük fehérre, az üvegek aljába szórjunk sót.

11 sk tobozdísz craftsbyamanda.com

5. Formára nyírt cserjét utánzó fenyőtobozbokor

Ennek a kültérre is alkalmas méretes tobozdísznek az elkészítéséhez mindenekelőtt szükségünk lesz egy jókora hungarocell gömbre, amire szemetes zsákot húzunk. Erre ragasztjuk jó erős ragasztóval a fenyőtobozokat; annyit, hogy a gömböt teljesen befedjék. Festékszóró sray-vel varázsoljuk ezüstösen csillogóra az alkotást, majd lépjünk hátra és csodáljuk meg!

11 sk tobozdísz somewhatsimple.com

6. Csillámos-havas fenyőtobozok

A csillámporos fenyőtobozok akkor mutatnak a legszebben, ha egy egész tálnyit állítunk ki belőlük az ünnepi asztalra.

11 sk tobozdísz blissfullyeverafter.net

7. Fenyőtoboz-karácsonyfa

A fenyőtoboz karácsonyfa vázát kúp alakú tűzőhab alkotja. Az alját rögzítsük a dekoratív talpba, majd alulról felfelé haladva tűzzük tele tobozokkal. Alulra kerüljenek a nagyobb, felülre a kisebb tobozok. A tobozok közötti üres hézagokat virágkötészeti dekorációs mohával tölthetjük ki.

11 sk tobozdísz Steven Randazzo

8. Zúzmarás tobozkoszorú

Kör vagy ovális alakúra igazított ágakból, fenyőtobozokból és melegbarna sifon szalagból készült ez a kifinomultan szép, ünnepélyes és egyben télies hangulatú ajtókoszorú.

11 sk tobozdísz womansday.com

9. Fenyőtobozok üvegbúra alatt

Fagyosan szép műalkotás lett a műhó lepte üvegbúra alá bújtatott tobozokból. Összességében egy stílusos, egyedi hógömbhöz hasonlít.

11 sk tobozdísz Aimee Herring

10. Fenyőtoboz-koszorú keretben

A rusztikus koszorú alapját hajlékony szőlővessző adja. A rá erősített tobozokat olyan színűre fújjuk le, ami árnyalatában passzol a szoba színeihez. Kis ecsettel kenjünk ragasztót a körben szépen elhelyezett tobozok pikkelyeire, majd szórjuk meg csillámporral. A régies stílusú, óarany színű képkeret külön kiemeli a koszorú szépségét.

11 sk tobozdísz Lara Robby/Studio D

11. Elegáns tobozos ajtódísz

Nem törvényszerű, hogy minden ajtódísz kör alakú legyen. A különböző hosszúságúra levágott selyemszalagokon alácsüngő tobozokkal hasonlóan ünnepi, meleg hangulatot teremthetünk.

11 sk tobozdísz Addie Juell/Studio D