Megörökített mindennapok.

Viktorija, aki artistVik művésznéven alkot, különleges projektbe kezdett a karantén idején. A kreatív hölgy bájos üdvözlőlapokat és kerámiákat készít, de a bezártság alatt úgy döntött, hogy az ecsetet és a filcet ezúttal a falak kidekorálására fogja használni. Napi rutinná vált számára, hogy apró rajzokat készít, így megörökítve a mindennapjait. A munka 113 napig tartott, a miniatűr freskó ennyi idő alatt töltötte be a falat.

A kényszerű bezártság egy régóta dédelgetett ötletet segített megvalósítani. Viktorija mindig is szerette volna ’telefirkálni’ a falat, így természetes volt számára, hogy most belefogott. Ha közelebbről szemügyre vesszük a rajzocskákat, kiderül számunkra, hogy a rajzoló kicsoda, mit csinált a karantén napjaiban és mit tart fontosnak az életben. Egyszerre napló és önéletrajz ez a fal.

A művész a mindennapokból merített inspirációt a vállalkozáshoz, egyfajta vizuális naplót vezetett.

Ebben elmesélte, hogy mit evett, mikor ébredt, beszámolt a macskájáról, a munkáiról és még aktuális témákat is érintett. Amikor belekezdett az egészbe, nem adott magának határidőt. Úgy dolgozott a rajzon, hogy nem tudta, meddig fog a munka tartani. Végül 113 nap kellett ahhoz, hogy elkészüljön a rajzos karanténnapló.

Az óriás vállalkozás nem kevés erőfeszítést igényelt, nap mint nap kellett dolgozni rajta. A végeredmény viszont már rengeteg rajongót szerzett!

Forrás: mymodernmet.com, képek: www.artistvik.com