Nincs meglepetés.

Az emberek többsége, ha csak teheti, elkerüli a nyilvános mosdók használatát. Ez azonban nem mindig lehetséges, a szükség időnként rávisz arra, hogy ott intézzük kisebb-nagyobb ügyeinket. Sokan igyekeznek nem érni a kilincshez, sőt lehetőleg semmihez sem, mert valljuk be, ezek a helyiségek nem a makulátlan tisztaságukról híresek.

Megértve a lakosok idegenkedését, Tokióban most két egészen különleges nyilvános WC-t állítottak szolgálatba.

Ezek a mosdók átlátszó falúak, így bárki láthatja, hogy milyen állapotban vannak, még azelőtt, hogy belépne. A közparkokban elhelyezett WC-k fala azonnal opálossá változik, amint bezárjuk az ajtajukat, így jelezve, hogy foglaltak és persze így biztosítva az intimitást.

https://www.instagram.com/p/CD-GQT-FguB/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/CEDzLxoJthd/?utm_source=ig_embed

A falak ún. okos üvegből készültek, a Shigeru Ban nevű cég elképzelése alapján.

A kivitelezést egy nonprofit projekt hozta tető alá, amely 16 művészt kért fel arra, hogy gondolják újra, miként lehet a közmosdókat vonzóbbá tenni.

https://www.instagram.com/p/CECBdiTDaqU/?utm_source=ig_embed

Ha most úgy véljük, hogy mi biztosan nem lépnénk be a fura konténerbe, akkor gondoljuk végig, hogy mennyivel vonzóbb egy zárt helyiség, ami mögött ki tudja, hogy mi fogad bennünket…

https://www.instagram.com/p/CEB2FRtjgTs/?utm_source=ig_embed

Az okos, nem mindennapi dizájn igyekszik leszámolni azzal a vélekedéssel, hogy egy nyilvános WC csak sötét, koszos, büdös lehet. Arról nem beszélve, hogy ezek a WC-k nem csak praktikusak, de szépségesek is: éjjel úgy világítanak, mint egy lámpás.

Forrás: mymodernmet.com