Nem mindennapi otthonok.

Természetesen mindenki álmai házában szeretne élni, ami többnyire óriási tereket, hatalmas kertet és minden igényt kielégítő belsőt jelent. Ám a következő képeket meglátva, biztosan te is úgy fogod gondolni, hogy egy időre szívesen kipróbálnád ezeket a kuckókat is.

Hihetetlen házikók következnek!

1. Broonék háza, Skócia

Lairg közelében, a Loch Shin tavon található misztikus kis épület egy népszerű skót képregényből is ismert, mint Broon-ék háza. Különös dolgok történnek errefelé a helyiek szerint.

Fotó: Ruth

2. A hűtőház

A mai házakban gyakran nincs pince, ezen segít az alábbi hűtőház: egyszerűen csak be kell ásni, és máris tárolhatjuk benne a bort vagy az ételeket. A gömbölyű kuckóban állandó a hőmérséklet (arról nem beszélve, hogy szükség esetén még mi is behúzódhatunk).

Fotó: Florisschoonderbeek

3. A világ egyik legkisebb háza, Csehország

A világ egyik legkisebb háza Prágában található. Mindössze 2,25 méter széles, két „normális” ház közé építették, még a 19. században. Korábban művészeti stúdióként és bárként is működött, jelenleg előtérként használják.

Fotó: Nova

4. Thousand Islands (Ezer sziget) ház, az USA és Kanada határán

Az USA és Kanada határán található szigetvilágban 1,864 sziget sorakozik.  A nagyobbak lakottak, a legnagyobbon mintegy 1500 ember él. Az egyik miniszigeten viszont egyetlen házikó áll, egy kis kerttel.

Fotó: Reddit

5. Steve Areen háza, Thaiföld

A különleges kupolaszerű otthon egy organikus mangó farmon épült. Az agyagtéglákból készült házikó leginkább egy manólakra emlékeztet.

Fotó: Steveareen

6. 1 m2-es házikó

A világ legkisebb házát Van Bo Le-Mentzel, berlini építész tervezte. Van ajtaja, ablaka, és egy ülőalkalmatosság benne. Az alig 40 kilós laknak még saját kerekei is vannak.

Fotó: Hartzivmoebel/YouTube

7. Snowboardosok öko-háza

Mike Basich, kiváló snowboardos építette azt a 23 m2-es házat a hegyekben, amely kizárólag öko-anyagokból készült, az áramot napelemek biztosítják. A sztorinak itt nincs még vége, később Mike a barátai segítségével egy hordozható változatot is készített.

Fotó: MikeBasich

8. Összecsukható házak, Hollandia

Hihetetlen, de ezek a különleges, apró házikók összecsukhatóak! Konyhát, nappalit és hálót is találunk bennük, sőt még egy kényelmes kis udvart is.

Fotó: Heijmans

9. Hotel egy Boeingben, Costa Rica

Egy rozsdás jármű új életre kelt, mint szálloda, köszönhetően egy üzletember leleményességének. A meseszép környezet, kék lagúna, egyedi belső tér bizonyosan sok turistát vonz.

Fotó: Costaverde

10. Exbury Egg

Stephen Turner építész lenyűgöző, tojás alakú öko-háza 6 méter hosszú, 2.8 méter átmérőjű. A vízbe is helyezhető bunkiban zuhanyzó, sütő, függőágy is helyet kapott.

Fotó: Nigel Rigden, Exbury Egg

11. A Pier ház, Nagy-Britannia

Nagy-Britannia legkisebb házát Conwy-ban találjuk. 5.49 m2-es területén az 1600-as évektől egészen 1900-ig éltek lakók. Az utolsó lakója Robert Jones, halász volt, akinek az alacsony plafon miatt kellett elköltöznie. Napjainkban múzeum működik benne.

Fotó: I, JK the Unwise/Wikipedia

12. UFOGEL öko-villa, az Alpokban

Az UFOGEL (az ufo+vogel, azaz madár szavakból) házikó 45 m2-es alapterületű, Peter Jungmann alkotása. Az öko-villa ki is bérelhető, teljes kényelem és festői látkép várja a vendégeket.

Fotó: Ufogel

13. A sétáló ház

2 kreatív cég terméke ez a házikó, amelynek méretei: 3.72×3.5×3.5 méter. Valóban tud haladni, bár igen lassan: 37 métert megy óránként. Szélturbina és napelemek látják el energiával, és belül még fatüzeléses kályha is található.

Fotó: Walkinghouse

Kép: Walkinghouse

Forrás: brightside.me