A színválasztást Diana ruhái inspirálták.

Éppen 20 éve, hogy Diana hercegnőt végzetes baleset érte, így nem csoda, hogy rengeteget foglalkozik vele a média mostanában. Az évforduló alkalmából tavasztól egy meseszép emlékkert is várja a látogatókat, a hercegnő egykori lakhelyén, a Kensington Palotában.

A Fehér Kert áprilisban nyitotta meg kapuit, és egészen szeptemberig tart nyitva a nagyközönség előtt. Ezzel a virágoskerttel emlékezni szerettek volna a felejthetetlen hercegnőre, de semmiképpen sem gyászos hangulatban.

Az úgynevezett Süllyesztett Kert helyén nyílt meg az évfordulóra a Diana Hercegnő Emlékkert. Ez a gyöngyszem volt a hercegnő kedvenc kertje. Reggelente szeretett itt kocogni, és visszatérve gyakran elegyedett beszédbe a kertészekkel. Mindig elmondta, hogy mennyire szereti a kertet, amely minden évben más arcát mutatta.

Diana nagyon szerette a fehér és krémszínt viselni. Számos ikonikus fehér ruhája ismert, így például az emlékévhez kapcsolódó kiállításon látható a híres Elvis ruha is.

A főkertész elmondása szerint a kert kialakításánál cél volt, hogy a hercegnő kedvenc virágai is helyet kapjanak. Ezért az egyik főszereplő a nefelejcs lett. Diana fivére, Earl Spencer mesélte, hogy Lady Di egyik kedvence volt a fehér nefelejcs, amivel gyerekként ő gyakran is meglepte testvérét. Kiemelt szerepet kaptak a liliomok is, több száz fehér és halványrózsaszín virít a kertben, Diana szerette ezeket a virágokat, amikor a Kensington Palotában tartózkodott. A hercegnő egyik kedvence volt a fehér rózsa is, természetesen ezek a virágok is helyet kaptak a tavacska körül, hatalmas terracotta cserepekben.

A kertben található sétaút és alagút lehetőséget ad a nézelődésre, a gyönyörködésre is. Határozott szándéka volt ugyanis a kert alkotóinak, hogy ne csak egymás mellé ültessék a virágokat, de megtöltsék a kertet a hercegnő vidámságával, életszeretetével is. A kert kialakításánál arra törekedtek, hogy ünnepi és örömteli legyen, semmiképpen sem unalmas. Nem csak a fehér szín jelenik meg, vannak ezüst, halványrózsaszín és lila színben pompázó virágok is. Remélhetőleg mindenki számára boldog, felemelő élmény lesz végigsétálni közöttük.

Forrás: www.housebeautiful.com