Félelem nélkül.

A méhek nem csak a méz előállítójaként töltenek be jelentős szerepet, de a világ legfontosabb élőlényei is, hiszen rengeteg növényfaj beporzásában vesznek részt. Nem túlzás hát azt mondani, hogy tőlük függ az életünk, mindent meg kell tennünk, hogy segítsük, védjük őket.

A profi méhész Erika Thompson Texasból ezt pontosan tudja. Nem véletlenül nevezik a hölgyet ’méhekkel suttogónak’, különösen azok után, hogy egy róla készült videó bejárta a világhálót.

A felvételeken Erika csupasz kézzel teszi arrébb a méheit.

A lelkes méhbarát már gyerekkora óta rajong a beporzókért. Nem csak saját méhészete van, de különféle szolgáltatásokat is vállal, így például méhek eltávolítását a nemkívánatos helyekről.

Az említett felvétel akkor készült, amikor egy család hívta segítségül Erikát, hogy méhkast fedeztek fel a padló alatt a kerti fészerben.

A famíliának az volt a célja, hogy megmentsék a méheket. Erika természetesen nem irtószerrel távolítja el a rovarokat, hanem élve helyezi át őket máshova. Most is ez történt: nyugodtan felemelte a padló egy darabját, hogy hozzáférjen a kashoz, majd a lépet és a méhek egy részét áttette egy másik kaptárba. A méhész arra is ügyelt, hogy a lép darabjait ugyanúgy rendezze el az új helyen is, ahogyan eredetileg voltak. Időnként füsttel terelte az állatokat a helyes irányba (ez nem károsítja a méheket, viszont arra ösztönzi őket, hogy jobban kommunikáljanak egymással). A királynőt egy műanyag csipesz segítségével helyezte át. Amikor a királynő már az új helyen volt, a  dolgozók jeleket küldtek a többieknek, hogy ők is odataláljanak. Így másnapra már az egész kas átköltözött.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ERIKA THOMPSON | BEEKEEPER (@texasbeeworks) által megosztott bejegyzés

Thompson természetesen hord védőkesztyűt, amikor szükséges, de a legtöbbször megérzéseire hagyatkozik és arra a láthatatlan kapocsra épít, ami közte és a méhek között van.

Forrás: mymodernmet.com