Immár harmadik alkalommal idén is megrendezésre kerül a Varázskemence Napja címet viselő különleges esemény.

A szervezők 2015-ben azzal a céllal hívták életre a rendezvényt, hogy a fogyatékkal élő és speciális nevelési igényű gyermekek egy felejthetetlen napot tölthessenek el, s mindeközben megmutathassák, hogy az ő munkájuk épp olyan értékes, mint bárki másé. Ezért a program keretében a gyerekek hagyományos módon, fatüzeléses kemencében sült kenyeret készítenek, melyet a látogatók meg is kóstolhatnak. Gasztronómiai versenyre is sor kerül majd, amelyen különböző szakács-, cukrász- és pékiskolák diákjai mérhetik össze tudásukat. Az eseményen egyébként a hazai gasztronómia jeles képviselői is aktív közreműködőként jelen lesznek.

A gasztronómiai programok mellett a gyerekek már-már iparművészeti remekműnek tekinthető termékeikből összeállított kirakodóvásárral is várják a nagyközönséget.

Fotó: www.varazskemence.hu

A gyengén látó, vak, hallássérült, mozgássérült és downkóros gyerekek ily módon egy igazán tartalmas nappal, számunkra egyébként gyakran nehezen elérhető valódi fesztiválélménnyel lesznek gazdagabbak. Támogassuk őket jelenlétünkkel!

A szervezők és a gyerekek 2017. május 13-án Budapesten, a Gyengénlátók Iskolájában (Budapest XIV., Miskoli út 77.)  délelőtt 10 órától várják a látogatókat.

Az idei Varázskemence Napja – Elhozzuk a fesztivált! rendezvényről további információ:

www.varazskemence.hu

Valamint felkereshetjük az esemény Facebook-oldalát is.