Katalinka.

Sheri Gartner 41 éven keresztül gyűjtötte a katicás dolgokat, így nem csoda, hogy a 2110 darabból álló gyűjteménye idővel megdöntötte a csúcsot. Most ez a kollekció tartja a ’világ legnagyobb katicatémájú gyűjteménye’ rekordot. Az előző rekorder 900 darabból állt, valahol Németországban.

Az amerikai hölgy, aki egyébként tanár, nem is tudta, mennyi katicás cucca van, a gyerekei bírták rá arra, hogy próbálja meg hitelesíttetni a rekordot. Sheri viszont nem akarta, hogy ez egy öncélú projekt legyen, ezért a kísérletet összekötötte adománygyűjtéssel. A befolyt összeget jótékony célra fordította, a családon belüli erőszak áldozataival foglalkozó szervezeten keresztül.

Sheri a katicatémát rendkívül izgalmasnak találja. Az első darabot még 1967-ben gyerekként kapta: egy kis kerámia teáskészlet volt. Azóta a fülbevalótól a karácsonyi díszig mindenfélét beszerzett, még egy Swarovski kristály katicát, egy fura katica Barbie-t és egy bukósisakot is.

Fotó: World Record Academy

A kategorizálásban, számlálásban, dokumentálásban rengeteg önkéntes és barát segített neki. Bár a tárgyak fontosak, Sheri nem győzi hangsúlyozni, hogy ezek csak cuccok és a mögöttük lévő emberek még inkább fontosak.

Forrás: www.worldrecordacademy.com