Gyerünk a zöldbe.

Virágok a fűben, friss levegő, madárcsicsergés: a tavaszi szünetre szerencsére jó időt jósolnak. Fokozhatjuk az élményt, ha kimozdulunk – 3 olyan helyet mutatunk, ahol egy egész napot eltölthetünk, miközben a gyerekek kincseket is kereshetnek.

1. Budakeszi Arborétum

A közel 30 ha kiterjedésű arborétumot még mindig kevesen ismerik, pedig közel van a fővároshoz. Az Erdészeti Tudományos Intézet kísérleti telepítéseként indult terültre nem őshonos fafajokat ültettek, a terület erdészeti arborétumként való meghatározása 1958-ban történt.

A húsvéti családi programok NAGYPÉNTEKEN megkezdődnek a Budakeszi Arborétumban a húsvéti tojásdíszek készítésével.

Délelőtt 10-től 1 óráig lehet kézműveskedni. Elsősorban kifújt tojásokat, papír tojásokat díszítenek majd festékkel és papír ragasztásával, de még több más díszítő technikát is kipróbálhatnak az érdeklődők. Az állatsimogatóban bárányok és nyuszik simogatására is lehetőség lesz, illetve idén először mindenki elhelyezheti a saját tojás díszét az arborétumi tojásfára.

A gyermekek számára 30 hektár biztonságos, mégis vadregényes terület áll rendelkezésre a természet megismerésére, bújócskára, HÉTFŐN pedig a húsvéti nyúlfészek keresésére. Minden gyermek számára rejt egy „nyúlfészket” az erdő (a készlet erejéig)! Az egyéni térkép alapján felkutatott nyuszi díszeket a pénztárban kis csokoládé-csomagra válthatják be a gyermekek. A húsvéti Föld napja alkalmából a gyermekek számára természetismereti játékokkal, vetélkedőkkel is készülnek.

További információ: www.facebook.com

2. Pepi-kert, Szarvas

Az Arborétum és a “Pepi-kert” története az olasz eredetű Bolza család nevéhez fűződik. A ligetes, fás legelőn a Körösök szabályozásának befejeztével, az 1890-es években kezdték meg a nagyobb arányú telepítést. Az intézmény ma öt fás gyűjteményt gondoz 82 ha területen.

A tavaszi szünet több napján is várják az érdeklődőket programokkal:

  • április 20. szombat:

13:00 – 17:00 JÁTÉKOS TOJÁSKERESÉS a kertben – Találd meg a kertben elbújtatott fa tojásokat, válaszolj 3 kérdésre, játssz és nyerj a húsvéti ünnepen!

  • április 22. hétfő:

A Szarvasi Galamb és Kisállattenyésztők Egyesületének kisállat bemutatója, nyuszisimogató a vendégház mellett. A kiállításon csibék, kacsák, libák, díszgalambok és fajtagyőztes nyuszik tekinthetők meg.

Ezenkívül péntektől hétfőig a Szarvasi kézműves termékek bemutatója mellett bepillanthatunk egy-egy kézműves mesterség kulisszatitkaiba.

További információ: www.pepikert.hu

3. Szegedi Vadaspark

Szeged 1989 óta működő vadasparkja is izgalmas programokkal várja a családokat.

Már hosszú évek óta hagyomány, hogy húsvét vasárnapján és hétfőjén egy egyszerű, de annál népszerűbb játékkal várják a látogatókat – idén sem lesz másként. A tojásvadászat az izgalom mellett segít felfedezni a Vadasparkot, hiszen nem csak találni kell egyet (kérik, hogy mindenki csak egyet gyűjtsön, hogy mások is játszhassanak!), hanem meg kell válaszolni a rajta szereplő kérdést is, hogy megkapjuk a sikeres vadászokat illető jutalmat. Természetesen, a válaszokat meg lehet találni a helyszínen, az egyes állatoknál olvasható állatismertető táblákon.

További információ: www.zooszeged.hu