Ne csüggedj, ha neked csak egy balkon jutott.

Attól, hogy apró a kerted, netán csak egy balkon jelenti a zöld területet, még termeszthetsz zöldségeket! Akár a burgonyával is megpróbálkozhatsz, rögtön 4 módszert is mutatunk ehhez!
Azt már tudjuk, hogy a saját zöldségnek, gyümölcsnek nemcsak az íze más, de egészségesebb is, hiszen pontosan tudjuk, hogy miként nevelkedett. A friss, magunk által termesztett krumplinak sincs párja! Ilyen finomat biztosan nem találsz a boltban! Nem kell megijedni a feladattól, mert akkor is lehet friss, egészséges zöldséged, ha egy teraszon próbálkozol.

1. Elő a szemetes kosárral!

Nem fog annyi termést eredményezni ez a módszer, mintha a kiskertben nevelnénk a krumplit, de megbízhatóan működik. A lukas kosarat virágföld és komposzt keverékével kell megtöltened, a krumplit beletenni, majd befedni földdel. Öntözd rendszeresen a növényeket! A lukakon keresztül fog utat törni magának a növény, és kosaranként 3-4 kg zöldséget várhatunk.

Krumplitermesztés kicsi kertben vegetablegardener.com

2. Termessz krumplit nagy zsákban, szatyorban!

A hatalmas, erős zacskókat, zsákokat is előveheted! Csak arra figyelj, hogy készíts rajtuk lukakat, hogy szellőzhessenek, és a felesleges víz távozni tudjon. Kis helyen is elférhet pár zsáknyi növény.

Krumplitermesztés kicsi kertben gardeningknowhow.com

3. Cserepek, sorakozó!

A nagy cserepekben, dézsákban nem csak dísznövény, burgonya is viríthat. Tedd őket napos helyre, ahol legalább napi 6 órát sütkérezhetnek. A tápanyagban gazdag földben, rendszeres öntözés mellett biztos termésre számíthatsz.

Krumplitermesztés kicsi kertben balconygardenweb.com

4. Építs burgonyatornyot!

Igazán helykímélő és mutatós megoldás, ha toronyban termeszted a krumplit. Nagy előny az is, hogy kevésbé gyomosodik, és látványnak sem utolsó.

Krumplitermesztés kicsi kertben  plangarden.wordpress.com