Természetes az áldozat.

Az indiai Potthakudi települése mindössze 120 házat számlál, összesen 35 köztéri lámpa ég az utcákon. Sajnálatos módon egy eltévedt madár éppen a városka legfőbb villanykapcsoló tábláján rendezte be az otthonát.

A fészket és annak lakóját Karuppu Raja fedezte fel, akinek az a feladata, hogy minden este felkapcsolja a világítást. A madárrajongó férfi azonban feltette a képet a helyi közösségi médiában, hogy figyelmeztesse a lakosokat a történésekre. Egyben arra kérte a többieket, hogy működjenek együtt annak érdekében, hogy senki se zavarja a madarat. Őszintén megírta, hogy azért nem kapcsolja fel a fényeket, mert a madár el fog repülni, ha felfedezi az emberi beavatkozást. A férfi úgy fogalmazott, hogy bármibe is kerül, meg kell menteni a madarat és a fiókákat.

Noha kezdetben néhányan aggódtak az esti sötétség miatt, végül mindenki elfogadta a döntést. Egyre tisztábban látták, hogy hosszútávon megéri az áldozat, elszántan védték a bokorrigót. A falu sötétségbe borult esténként, sőt, még az áramforrásról is lekapcsolták a táblát, hogy a madarak teljes biztonságban legyenek.

45 nap múlva kirepültek a fiókák. Az örömteli eseményt követően nem csoda, hogy a falu neve is bekerült a köztudatba: büszkék lehetnek arra, amit a természetért tettek.

Forrás: www.goodnewsnetwork.org

A kiemelt kép illusztráció, forrása: Akash Satpathy, CC license