Újrahasznosított fából készültek.

Thomas Dambo dán művész nagyon szeret újrahasznosított anyagokkal dolgozni. Az elmúlt 3 évben 25 ilyen szobrot készített világszerte. Nemrégiben szülővárosában, Koppenhágában lepte meg a kicsiket és a nagyokat 6 egyedi, fából készült óriással.

 A szobrokat Thomas kedvenc helyein találjuk meg, egy térkép segítségével is felkutathatók.

Ezek olyan helyek, ahova nem járnak sokan, egy kicsit el vannak rejtve a kíváncsi szemek elől, ezért kalandvágyóknak különösen ajánlatos útra kelni és megkeresni a figurákat. A kincskereső térkép mellett versike is segíti a kalandorokat: minden megtalált szobornál rímekbe szedve kapunk utasítást arra nézve, hogy merre keressük a következőt.

A szobrok egytől egyig újrahasznosított fából, például raklapokból készültek.

Közel 600 régi raklap alakult át, de néhány kerítés és fészer is hozzájárult az alapanyaghoz. Minden alkotás helyi önkéntesek segítségével készült, így mindegyik az önkéntes nevét kapta.

Ha arra járunk, érdemes felkeresni a fák között kukucskáló Tilde-t, az erdőszélen henyélő Thomas-t, a híd alatt fekvő, rőzsehajú Oscar-t, a dombon csücsülő Trine-t, az erdőben szunyókáló Louis-t és a hidat képező, nagyszakállú Teddy-t.

Képek: Thomas Dambo