Látomása alapján építette egy férfi.

Megbújva az indonéz dzsungelben, különös templomot találunk. A Csirketemplomnak vagy ‘Gereja Ayam’-nak nevezett épület valóban úgy fest, mint egy óriási baromfi. A Jáva középső részén, Magelang régiójában emelt ház turisták és fotósok ezreit csábítja a vadonba.

A most 67 éves Daniel Alamsjah Jakartában, néhány száz km-rel arrébb dolgozott, amikor hirtelen isteni üzenetet kapott: a hang azt súgta neki, hogy emeljen egy imaházat, ami galambot formáz.

Fotó: Alek Kruniawan
Fotó: Alek Kruniawan

„Talán a keresztény hitem miatt, az emberek úgy vélték, hogy templomot építek. Azonban ez nem egy templom. Egy imaházat építettem… egy helyet az istenhívőknek.” – meséli a férfi.

Fotó: Alek Kruniawan

1989-ben épp Magelangban gyalogolt, ahol a felesége családja él, amikor meglátta pontosan azt a tájat, ami már az álmaiban is megjelent.

„Egész éjjel imádkoztam ott és jött az isteni kinyilatkoztatás, hogy építenem kell egy imaházat ezen a helyen.” – eleveníti fel a történteket.

Fotó: Alek Kruniawan
Fotó: Alek Kruniawan

Egy évvel később egy helyi földbirtokos felajánlott neki egy 3000 nm2-es területet jó áron.

A misztikus, mostanra elhagyatott épületről rengeteg pletyka kering, többek között az, hogy rehabilitációs központként használták. Alamsjah megerősítette, hogy ez igaz, drogosokat, mozgássérült gyerekeket, elmebetegeket kezeltek itt.

Fotó: Alek Kruniawan

Az imaház 2000-ben bezárta kapuit, mivel az építési költségek túl magasra rúgtak, de a látogatók továbbra is előszeretettel keresik fel a különös épületet.

Fotó: Alek Kruniawan
Fotó: Alek Kruniawan
Fotó: Putri Normailta

Jönnek muszlimok, buddhisták, keresztények egyaránt. Főként azóta népszerű, mióta a közösségi média egy blogger képei alapján felkapta a helyet.