Gyönyörű színkavalkád.

Ősszel könnyű csapdába esni: az ember egyszer csak azt veszi észre, hogy tengernyi krizantémot cipelt haza a kertészetből. Hiszen annyi szín várja, hogy ott pompázzon a teraszon vagy az előkertben: a tartósan virágzó krizantém rozsda, narancs, rózsaszín, fehér, sárga, bordó színben is kapható.

Társítsuk őket bátran más virágokkal, a még szebb hatásért.

6 lehetőséget mutatunk!

1. Kasvirág

A kasvirág nyár közepén kezd virágozni, és ilyenkor még a szárazságot is jól tűri. Fagytűrő, a rózsaszínes virágok még ősszel is díszítik a kertet. A pillangók is kedvelik ezt a virágot, és később a madarak szeretik a magjait csipegetni, ha a száraz fejeket a virágon hagyjuk.

Fotó: Ball Horticultural Comapny

2. Árvácska

Megannyi szín, minta és fajta: az árvácska nem csak azért népszerű, mert a legkülönfélébb színekkel díszíti a kertet, hanem azért is, mert nagyon jól tűri a hideget, egészen a kemény fagyokig bírja. Tökéletes választás a virágágyásba, balkonládába, cserépbe is.

Fotó: National Garden Bureau/Syngenta

3. Napfényvirág

Ez a magas termetű, mutatós virág piros, narancs és sárga színekben pompázhat. Késő nyártól díszíti a kertet. Napos helyre ültessük!

Fotó: Darwin Perennials

4. Pompás varjúháj

A varjúháj még akkor is szépen mutat, ha épp nem virágzik: nagy, húsos nem ritkán krémszínű, sárgás, vagy zöldes levelei díszítőértékkel bírnak. Késő nyártól hozza sötétrózsaszín virágait, az őszi ágyások kihagyhatatlan növénye. Bár elviseli a félárnyékot, igazán jól a napfényes helyeken érzi jól magát, kevés törődéssel is beéri.

Fotó: Darwin Perennials

5. Celózia fajok

A napimádó celózia narancs, fehér, sárga, rózsaszín, piros, lila és bordó színben is elérhető. Egyes virágok tollhoz vagy keféhez, mások kakastaréjhoz hasonlítanak. Kevés gondozást igényel, rendkívül mutatós, és a levelek is lehetnek színesek, díszítő értékkel.

Fotó: Ball Horticultural Comapny

6: Kékszakáll fajok

Kis vagy közepes termetű bokor, aromás levelekkel. Kékes-lilás virágai későnyártól egészen a fagyokig nyílnak. Jól viseli a meleget, a szárazságot és a teljes napot is.

Fotó: Darwin Perennials

Forrás: www.diynetwork.com