Ne zavarjatok!

Akár a teraszon, akár a kertben, akár az udvaron van lehetőségünk egy kis pihenőhely kialakítására, éljünk vele! Délutáni szundikálás, olvasgatás, reggeli kávézás, netán éjszaka a szabad ég alatt – fedezzük fel a pihenés, lazítás örömét a saját kertünkben is.

Mutatunk néhány inspiráló ötletet!

1. Függönnyel takarva

A faszerkezetre akasztott függönyök biztosítják az intimitást, szeparáltságot. A szép, vidám textilek üdítő színfoltot is jelentenek.

Fotó: fancyfrugallife.com

2. Rézvázas pihenő

Egyszerű, könnyen áthelyezhető a rézcsövekből készült bunki, ami akár a terasz egyik sarkában is segít egy kis saját kuckó kialakításában.

Fotó: Home Depot

3. A mindenttudó PVC

A műanyagot sokan nem szeretik, de kétségtelen, hogy olcsósága, könnyű használhatósága miatt elterjedt a kertekben is. Függönnyel borítva nem rossz, bár a stabilitását illetően vannak kétségeink.

Fotó: Sunset

4. Természetes bambusz

Mintha csak az esőerdő közepén lennénk, úgy fest ez a bambusszal készült pihenő. A fő tartógerendák fából vannak, de a tetőt és oldalfalakat bambusz borítja.

Fotó: DIY Network

5. A jó öreg raklap

Nem létezik olyan bútor, amit ne lehetne raklapból elkészíteni, ezért természetesen pihenőhely is kialakítható belőle. Egy kis délutáni szunyókálásra tökéletesnek tűnik!

Fotó: www.hallmarkchannel.com

6. Fából ácsolva

Mint egy kihelyezett fekhely, romantikus, hangulatos és még mutatós is a fából (akár saját kezűleg elkészíthető) búvóhely.

Fotó: diyprojects.ideas2live4.com