Színek játéka.

Egészen különleges kávézó nyílt Tokióban. A japán főváros Shin Okubo kerületében található üzlet neve: “2D Cafe” – ami minden bizonnyal a 2 dimenzióra utal.

Fotó: 2_dcafe

Belépve pontosan az az érzésünk, mintha egy rajzfilmbe csöppentünk volna, minden fehér, a falak, a padló, a bútorok. Csak a fekete jelenik meg kiegészítőként, de úgy, mintha az összes tárgy körbe lenne rajzolva egy erős fekete kontúrral.

Fotó: 2_dcafe
Fotó: 2_dcafe
Fotó: 2_dcafe
Fotó: 2_dcafe

Éppen ezért, ha rendelünk valamit, hihetetlen lesz a kontraszt! Szinte vibrál, rikít a sárga tea, a piros gyümölcs az asztalon. Az egész olyan szürreális, mintha nem is valódi lenne.

Valójában, ha jobban megnézzük, láthatjuk, hogy a bútorok kéttónusúak. Minden sima felszín fehér, de a szélek egyenetlen, fekete csíkokkal hangsúlyozottak, mintha csak egy kéz rajzolt volna itt mindent.

Fotó: 2_dcafe
Fotó: yoshidakaityou
Fotó: yoshidakaityou
Fotó: 2_dcafe
Fotó: 2_dcafe

Így a kihozott ételek és italok szinte „kiugranak” a képből.

Fotó: 2_dcafe
Fotó: tomomi.enrairan
Fotó: soranews24
Fotó: _s26xa

A kávézóban egyébként többféle buborékos tea kapható (ez nagyon menő most Japánban), ananászos, áfonyás, paradicsomos, mangós ízesítéssel – csupa élénk szín. Emellett a koreai stílusú jéghideg desszert, a patbingsu is rendelhető, többek közt banános és epres változatban.

Fotó: 2dcafe_shinokubo

Japánban elképesztően népszerűek a rajzfilmek, képregények és mindenféle animációk. Emiatt az erre épülő helyek a turistáknak is betekintést adhatnak a japánok által imádott kétdimenziós képi világba.

Forrás: flopmee.com