Szimbolikus jelentés.

Chad Knight 41 éves vizuális képzőművész egészen elképesztő, 3 dimenziós képeket alkot. Sajátos megközelítésű digitális szobrai lenyűgözik az internetezőket.

„Azért készítek digitális műveket, mert nagyon zajos, nyüzsgő, túlságosan aktív elmém van. A modern művészetekben tevékenykedés egyike azoknak a dolgoknak, amelyek segítenek ezt kifejezésre juttatni. 6 évig profi szinten gördeszkáztam. Abban az időben ez szolgált kreatív kivezetőnyílásként. Most, hogy már nincs lehetőségem ezt olyan gyakran űzni, és kevesebbet lelkesedem a törött csontjaimért, az új megnyilvánulási formám a kreatív művészetem kibontakoztatása lett.”

Knight szerint az a vágy, hogy folyamatosan jobbá váljon jelentős motiváció számára, és az is nagyon fontos, hogy ő maga az alkotás mindkét részét élvezi: magát a folyamatot és az eredményt is.

Sokan szimbolikus jelentéseket keresnek Knight szürrealista munkáiban, és van is némi igazságuk. Minden valamire vagy valakire utal a szobraiban. Véleménye szerint a művészete leginkább egy titkos naplóra hasonlít, amibe azonban nekünk is bepillantást enged.

Eredet

Kovácsolt

Megújítás

Alkosd meg a saját valóságodat

Megszabadulás

Védelem

Korona

Mélyebbre merülés

Forrás: flopmee.com