Ráadásul az összegyűjtögetett erdei kincsek is hasznosulnak.

Ha te sem tudsz úgy hazajönni egy őszi kirándulásról vagy sétáról, hogy ne legyen tele a kosarad kincsekkel, akkor adunk pár tippet, hogy mi mindent lehet kezdeni a begyűjtött termésekkel, levelekkel.

Indulhat a kézműveskedés, amelyből a gyerekeknek sem kell kimaradniuk!

1. Faleveles lámpás befőttesüvegből

Egyszerűen elkészíthető mécsestartó, amely őszi hangulatot varázsol az ablakpárkányra, vagy akár a gyerekszobába. A befőttesüveget vidám színekre is festhetjük, használjuk levél alakra kivágott sablont, vagy lehullott falevelet hozzá.

2. Tököcskék fonálból

Nagyszerű ötlet: a folyékony ragasztóba mártott fonalakat felfújt lufik köré kell tekerni, majd a ragasztó megszáradása után a lufit kipukkasztani.

3. Cukorkákkal tömött agyagtökök

A gyerekek biztosan szívesen csemegéznek majd ezekből a tökökből, amiket egyszerűen agyagcserépből és a tetejükre tett alátétből készítünk. Egy kis madzag és fogantyú segítségével érjük el a hasonlóságot.

4. Őszi tál színes levelekből

Ehhez is lufit használunk, elég csak az alsó felét beborítani a levelekkel, amiket folyékony ragasztóval rögzítünk. A kipukkasztás után kész is a tálunk.

5. Tarkabarka makkocskák

Az erdőben gyűjtött termések némi akrilfesték segítségével vidám őszi dekorelemekké válnak.

6. Házilag készített madáreleség, toboz alapon

Az összegyűjtött tobozokat mogyoróvajjal bekenve, magban forgassuk meg, majd lógassuk ki őket a csemegére vágyó madaraknak.

7. Poháralátétek az ősz motívumaival

Vékonyra vágott faszeleteket kifesthetünk, de nyomdával is dolgozhatunk. Falevelek, termések: bármilyen őszi motívum kerülhet a rusztikus poháralátétekre.

8. Nyaklánc egy kis trükkel

Mintha csak arany lenne, pont úgy fest, pedig egyszerűen aranyszínű spray-vel fújták le a láncra akasztott apró terméseket.

Forrás: www.countryliving.com