Első alkalommal hirdették meg a pályázatot.

Idén először került sor az agrárfotó 2017 díjak átadására. Talán még nem gondoltunk bele, hogy a mezőgazdaságban dolgozók mennyi szépséget láthatnak nap, mint nap: elég, ha a sárga repcetáblákra, a dombokra felfutó szőlőtőkékre, vagy hajnali ködbe borult szántóföldekre gondolunk.

A fotópályázat kiíróinak szándéka az volt, hogy bemutassák az agráriumban dolgozók munkáját, mindennapjait, azokat az ellesett, szép, váratlan, meghökkentő vagy éppen megható pillanatokat, amelyekkel a mezőgazdaságban élők naponta találkoznak, de talán nincs idő arra, hogy megálljanak, rájuk csodálkozzanak.

A mezőgazdaság témakörében meghirdetett fotópályázat 7 kategóriájának győztese, valamint a közönségdíj nyertese szeptember 21-én vehette át az elismerést az OMÉK keretében megtartott ünnepélyes eseményen.

Az érdeklődés igen nagy volt, az első alkalommal meghirdetett pályázatra több, mint 840 alkotás érkezett, ezek közül választotta ki a szakmai zsűri – az Év Természetfotósa díjjal a többszörösen kitüntetett Daróczi Csaba fotóművész elnökletével – azt az 5-5 munkát, melyek közül végül kikerültek a kategóriagyőztesek.

A Szántóföldi növénytermesztés kategóriában Szabó Ferenc, az Állattenyésztés kategóriában Kovács Péter, Gépészet kategóriában Tóth László, Kertészet kategóriában Holló-Cseh Renáta, Meteorológia kategóriában Szűcs Péter, Növényvédelem kategóriában Vad Róbert, Szőlészet-borászat kategóriában pedig Amberg Anna lettek a díjazottak. A közönségdíjat Kelemen Sándor vihette el, a fődíjat Szabó Ferenc vehette át, aki az Áldott szőlészet című pályamunkájával vívta ki az elismerést.

Fotó: Szabó Ferenc/www.agrotrend.hu

A nyertes munkák a www.agrofoto.hu oldalon tekinthetők meg!

Forrás: www.agrotrend.hu