Kényszermegoldás.

“Karacsi Tarzanja”: így nevezik azt a 28 éves pakisztáni fiatalembert, aki már 8 évet töltött egy fa tetején. Farman Ali egyik napról a másikra vált sztárrá a közösségi médiában, miután a szokatlan otthonáról készült fotók felkerültek a világhálóra.

Az embereket lenyűgözte a fiatalember, aki egy fára épült, rögtönzött lombházban él már 8 éve. Mindenkinek, aki csak kérdezte, elmondta, hogy mindez nem a saját választása volt. Miután mindkét szülőjét elvesztette, Ali egyszerűen túl szegény volt ahhoz, hogy bármilyen hagyományos lakhatási megoldásban gondolkodhasson. Egy ideig az utcán töltötte a napjait, majd eldöntötte, hogy ott épít magának hajlékot, ahol senki sem fogja zavarni: egy fa tetején. Egy közterületen álló fára esett a választása.

Karacsi Pakisztán legnagyobb városa. Ali autómosóként, utcaseprőként és takarítóként keresi a kenyerét. Legtöbb ügyfele vízzel és élelemmel fizet a szolgáltatásaiért. A kis jövedelem nem elég arra, hogy saját ingatlant béreljen.

A 28 éves fiatalember története futótűzként terjedt a pakisztáni médiában, sokan méltányolták a szokatlan hozzáállását és bátorságát. Ali minden ajtón bekopogott, ahol segítséget remélt, de hiába kérdezte meg a rokonait, ismerőseit, nem érkezett támasz az elszegényedett férfi számára.

Ali így kényszermegoldásként bambuszból, fából és öreg ajtókból készítette el a szerény kunyhót. A széltől és esőtől ruhákkal védte magát. Egy ágyon kívül még egy mosdót is sikerült beépítenie, amiben reggelente arcot mos, egy kis tűzhelyet, amin főzhet és vizet melegíthet, sőt egy elemmel működő lámpát és egy töltőt is a telefonjához.

A fiatalember egyébként egyszer már nős volt, de a felesége elhagyta, mert nem tudott eleget keresni. A hatóságokhoz hiába fordul, ezért ő már csak a Mindenható Allahban bízik és remél.

Forrás: odditycentral.com