Nyugisimi.

Repülni nem mindenki szeret, de biztosan nagyobb örömmel vág neki a kalandnak az, aki tudja, hogy a felszállás előtt egy szőrös négylábú terapeuta segíti elűzni a stresszt. A San Franciscó-i Nemzetközi repülőtéren Nagy Sándor (vagyis eredeti nevén: Alex The Great) nyúl személyesen nyugtatja meg a várakozó utasokat. A minősített stresszűző állat a Wag Brigád, azaz a terápiás állatok csapatát erősíti.

Nagy Sándor egy belga óriásnyúl, amely a legnagyobb fajta a tenyésztett, háziasított nyuszik között. Ez a fajta nagyon engedelmes és végtelenül türelmes.

instagram.com/alex.thegreat100

Ahogy a Wag Brigádban lévő többi állat, úgy Alex is speciális iskolába járt és megszerezte az állatasszisztált terápiához szükséges licenszet. Nem kérdés, hogy Nagy Sándor már egyfajta celebbé vált San Franciscóban. Először akkor figyelt fel rá a média, amikor a gazdái elvitték magukkal a SF Giants baseballmeccsére. Ezután a baseballcsapat hivatalos nyulává lépett elő, valamint a Golden State Warriors kosárlabdacsapat kabalájává vált. Reklámokban és különféle rendezvényeken is feltűnt.

Pedig Sándor élete nem indult túl rózsásan, egy farmról menekítették ki, ami nem kevés pénzbe került. A bundája gondozatlan volt és bolhás. Most viszont már egészséges és olyan természettel rendelkezik, ami valóban kivételes.

A reptéri Wag Brigád 2013-ban mutatkozott be annak érdekében, hogy az utazásokat még élvezetesebbé és nyugodtabbá tegyék. A pandémia alatt pihent a kis csapat, de 2021 októbere óta újra várják az izgulós utasokat a négylábúak. A segítőcsapat tagja egy kutyus és egy malac is. Alex a reptér termináljában havonta 2-3 alkalommal fog felbukkanni.

A repülőtér a honlapján minden információt megoszt az állati terápiás programmal és a kis segítők időbeosztásával kapcsolatban. Aki San Franciscóban jár, feltétlenül keresse fel őket egy simire!

Forrás: thepointsguy.com