Prosecco, fröccs, rozé, nyár. Nyári tippek a hangulatos borozásokhoz!
Nagy kedvencünk a bor, ezért most a tároláshoz, ízesítéshez és persze a fogyasztáshoz adunk pár remek ötletet.
1. Hűtsd le a borodat szőlőszemekkel!
Egyszerű, mint az egyszeregy: a megmosott szőlőszemeket tedd fagyasztóba 5-6 órára. Olyan hatásosak, mint egy jégkocka, csak nem olvadnak el az italodban. Viszont utána még el is szopogathatod a frissítő falatokat!
2. Édeset bele!
A nyári hőségben jó ötlet egy színes, vizes alapú jégrém a fehér borba! Dupla hűsítés és élvezet, próbáld ki!
3. Fagyaszd le a maradék borodat!
Igen, jól hallottad, öntsd fel borral a jégkocka-készítőt! Később használhatod főzéshez, például a borban párolt húsokhoz.
4. A parafa darabkák leszűrése gyerekjáték
Hoppá, a dugó egy része az ajándékba kapott csúcsborban landolt. Semmi pánik! Egyszerű kávé filterrel is leszűrheted. Amire nincs szükség, az kívül marad a poharadon.
5. Készíts rozé-kását!
A felnőttek készíthetnek rozé-kását, a kedvenc, könnyű nyári rozéjukból. Ehhez mindössze jégkocka-készítőben kell lefagyasztani a rózsaszín bort, majd másnap összezúzni a jeget.
6. Hűtsd le papírtörlővel pillanatok alatt!
Jajj, csak langyos bort ne igyunk! Ha nem elég hideg, tekerjük körbe az üveget egy papírtörlővel, tegyük be a fagyasztóba, meg fogsz döbbenni, hogy pár perc alatt milyen kellemesre lehűl!
7. Variáld gyümölccsel!
Adj egy kis pezsgő, friss gyümölcsös ízt a borhoz – dobj bele fagyasztott szedret, bogyóst, ananászt, cseresznyét. Mennyei ízt és színt kölcsönöz!
8. Tálald muffin-tálcán!
Mókás öltet, ráadásul megspórolhatod az ide-oda járkálást, nem kell egyesével hoznod a poharakat. Egyszerre 12 kisebb poharat szervírozhatsz-jut mindenkinek!
9. Rakd vissza celofánnal!
Nos, ha valamiért nem fogyott el az üvegből a bor (ami furcsa, mindenesetre), akkor egy celofán segítségével tudott legegyszerűbben visszavarázsolni a dugót! Tekerd körbe vele, így könnyebben csúsztatod majd vissza a helyére.
Forrás: http://www.countryliving.com