Csempészd a bodzát a salátákra!
A vinaigrette egyfajta dresszing, amivel nyakon önthetjük a salátákat. Tavasszal pedig amikor nyílik a bodza virágja, érdemes kipróbálni a bodzás változatot!
Hozzávalók:
- ½ bögre bodzaszirup (természetesen legjobb a házilag készített)
- ½ bögre extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál fehérboros ecet (almaecet is használható, a jó minőség a fontos)
- 2 teáskanál dijoni mustár
- 2 teáskanál méz
Az elkészítése 5 percet vesz igénybe:
minden hozzávalót beleteszünk egy csavaros tetejű befőttesüvegbe, rátekerjük a kupakot és jól összerázzuk, míg krémes eleggyé nem áll össze.
Öntsük azonnal bébilevelekre, salátára, esetleg frissen sült újkrumplira.
Fotó: Prose
Forrás: Food.com