Jövőre a kertekben lehet.
Nem igaz, hogy nincs új a Nap alatt: most például a Slosh Education Institute kutatói génmódosítással alkoholtartalmú szőlőfajtát hoztak létre. A Grape folyóiratban megjelent tanulmány szerint teljes érésben a szőlőszemek 7-10 %-os alkoholtartalommal bírnak. A szőlőt smoothie-ban, sós ételekben és snacként is fogyaszthatjuk, a kutatócsapat számos variációt tesztelt. Kísérőként elsősorban kenyeret vagy tésztát ajánlanak mellé.
A génmódosításnak még mindig rengeteg ellenzője van, ez a technológia egyáltalán nem mondható elfogadottnak. A kutatásvezető azonban felhívja a szkeptikusok figyelmét, hogy érdemes előbb megkóstolni a szőlőt, mielőtt elhamarkodott következtetéseket vonnánk le.
A tervek szerint a szőlőfajta 2023-ban jelenhet meg kereskedelmi forgalomban.
Forrás: www.foodbev.com