Kísértetjárta hely.

A Babák szigetét (Isla de las Muñecas) Mexikóvárostól nem messze keressük. Az apró sziget több ezernyi baba otthona, akik egy tragikusan elhunyt kislány szellemét őrzik.

A Babák szigete korábban egy helyi férfi, Julián Santana Barrera tulajdona volt, egészen annak 2001-ben bekövetkezett, misztikus haláláig.

50 évvel ezelőtt a férfi egy kislányt látott, aki a nővéreivel együtt úszott a folyóban, amikor egy erős sodrás elragadta. A férfi megpróbált utána úszni, de nem érte időben el, a kislányt elnyelte a víz. Julián magát okolta a tragédiáért és egész hátralévő életében a bánattal és a lelkiismeretfurdalással küzdött.

A lányka játékbabáját a közelben találta meg, szintén a vízben lebegve. Julián egy fára akasztotta a játékot. Számos mendemonda kapott szárnya, egyesek szerint ez a halott lány iránti tiszteletet jelezte, mások viszont úgy vélték, hogy saját magát akarta megvédeni a szellemtől, akit egyben meg is akart nyugtatni és olyanok is voltak, akik szerint a lány szellemét akarta a vízben a démonoktól óvni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Babydoll Naturals (@babydollnaturals) által megosztott bejegyzés

Ezután Santana Barrera egyre több babát kezdett gyűjteni, olyan mániával, hogy a környékbeliek már a terményeiért is babával kezdtek fizetni. A megszerzett bábukat aztán kényszeresen a fákra akasztotta, ez egész szigetet elhagyott, törött, tönkrement babák borították.

Állítólag a férfi gyakran hallott sírást, járkálást is, annak ellenére, hogy a háza mélyen az erdőben volt, kilométerekre a szomszédoktól. Családja szerint a babákat úgy szerezte be, mintha egy láthatatlan erő hajtotta volna, sokan azt feltételezték, hogy a férfit a kislány szelleme szállta meg.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hunting Harley’s (@huntingharleys) által megosztott bejegyzés

2001-ben Julián maga is rejtélyes körülmények között vesztette életét a szigeten. Unokaöccse, Anastasio Velasco talált a vízben lebegő holttestre, amikor segített nagybátyjának tököt ültetni.  Állítólag pontosan ugyanazon a helyen volt, ahol a kislány fulladt vízbe 50 évvel azelőtt. A fiú megesküszik rá, hogy azon az éjjelen a lány sírása mellett a nagybátyja botjának kopogását is hallani lehetett a földön.

A babák körös körül a fákon lógnak, fejek, végtagok, szakadt ruhák, mindenütt: valódi rémálom. A helyiek és a turisták szerint is mozognak, pislognak, elfordítják a fejüket és mintha suttogásokat és lépéseket is lehetne hallani a sűrű erdőben.

Az eredeti baba, ami a kislányé volt, egy fészerben elhelyezett szentélybe került.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Isabel Gp (@isa_13_gp) által megosztott bejegyzés

Annak ellenére, hogy nem látványosságnak készült, ma a sziget valódi turista attrakció, amely vonzza a szellemvadászokat, kalandorokat, bátor kíváncsiskodókat.

Miután Julián Santana Barrera a 2000-es évek elején meghalt, a családja tartotta fenn a szigetet és igazi turista célpontot csinált belőle A látogatók gyakran pénzérméket, csecsebecséket vagy babát hagynak a szigeten emlékül.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dear Alyne (@dearalyne) által megosztott bejegyzés

A hely egyáltalán nem éppen bizalomgerjesztő, sőt igen bizarr. A furcsa, hátborzongató babák mellett kóbor macskák, pókok népesítik be.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ojo del norte (@ojo.del.norte) által megosztott bejegyzés

A sziget kizárólag a trajinera nevű színes komppal érhető el.

Forrás: www.thetravel.com