Szüksége van a segítségünkre.

Mintha egy meséből lépett volna elő: nehéz elhinni, hogy ez az icipici egérkeforma valóban létezik. A 2019-20-ban pusztító ausztráliai bozóttüzek hatalmas területeket égettek fel, a lángok elpusztítottak vagy elűztek mintegy 3 milliárd állatot. Számos faj végleg a tűzbe veszett, úgy tűnt, hogy az apró erszényespele is közéjük tartozik.

A bozóttüzek ugyanis a pele élőhelyének nagy részét tönkretették és a tűz kezdete óta senki sem látta a parányi, ritka kis emlőst. Érthető módon most nagy az öröm, mert a Kenguru-szigeteken felbukkant néhány példány.

Little pygmy possum

Közzétette: Kangaroo Island Land for Wildlife – 2020. december 4., péntek

A mindössze 7 grammot nyomó, (a farkával együtt) 10 cm hosszú állatot gyakran nevezik a világ legkisebb erszényes peléjének. Leginkább Tasmánia, Dél-Ausztrália és Victoria állam szárazföldi területein élnek. Nehéz rájuk bukkanni és tanulmányozni őket.

? 20 fauna sites surveyed
? Worked with 20 landholders across 10 properties in the North West Conservation Alliance…

Közzétette: Kangaroo Island Land for Wildlife – 2020. december 4., péntek

Nemcsak az erszényespelék kerültek most újra elő, de további 20 faj is, többek között a Derby-kenguru és a déli barna bandikut. Az elsődleges cél a védelmük, a sérülékeny állatoknak minden segítségre szükségük van, hiszen most még inkább ki vannak téve a ragadozók támadásának. Az élőhelyükön nem találnak menedéket, mivel a vegetáció nagy része a tűz martalékává vált.

Forrás: mymodernmet.com, kiemelt kép: www.facebook.com/KILandforWildlife