Mézeskalács szerelvény.

Az idei járványügyi helyzet miatt a lakosság döntött arról, hogy szeretnének-e ismét adventi villamost Miskolc utcáin látni, és az igenek magabiztos fölénnyel nyertek.

Ebben az évben korlátozások mellett látogatható a szerelvény, amely 2021. január 6-ig közlekedik a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth végállomás között.

A tündéri mézeskalács jármű nemcsak a miskolciak szívéhez nőtt hozzá, de már Európában is hírnevet szerzett magának.

Eddig ugyanis háromszor nyerte meg a ’Legszebb adventi villamos’ címet, és idén is toronymagasan vezet a szavazáson. Az mhd86.cz cseh közlekedési portál által indított voksoláson tucatnyi bájos jármű versenyez: Nürnbergben például elegáns, krémszínű szerelvény fut, Szczecin városában mikulássapkás kis vagonokban utazhatunk, a Zürichben pedig úgy érezhetjük magunkat, mintha egy játékházikóban lennénk.

Fotó: www.facebook.com/mvkzrt

A miskolci villamos belső dekorációja is nagyon hangulatos, kemencével, puha ülésekkel, rengeteg apró ünnepi részlettel.

A jelenlegi veszélyhelyzetre való tekintettel az Adventi villamoson 120 fő utazását tudják biztosítani. A közlekedési vállalat kéri az utasokat, hogy egymás védelme és a fertőzésveszély minimalizálása érdekében ne csak a két végállomáson várják az ünnepi szerelvényt, hanem vegyék igénybe a közbenső megállókat is. Annak érdekében, hogy minden érdeklődő megcsodálhassa az Adventi villamost, javasolják, hogy a teljes szakaszon történő utazás helyett annyi ideig utazzanak az Adventi villamossal, amennyi idő elegendő a kényelmes megtekintéséhez, felvételek készítéséhez.

Fotó: www.facebook.com/mvkzrt
Fotó: www.facebook.com/mvkzrt

A villamos menetrendjéről itt tájékozódhatunk:

Gombóc Artúr a mézeskalács Adventi villamoson tölti a telet

Gombóc Artúr idén is útra kelt két bőröndjével, hogy…

Közzétette: MVK Zrt.- A megbízható útitárs – 2020. november 27., péntek