Kultúrák keveredése.

Chile partjainál egy kb. 30 szigetecskéből álló szigetvilágot találunk: a Chiloé-szigeteket. Az itt élő közösség saját identitással rendelkezik, ami jól tetten érhető a szigetlakók folklórjában, mitológiai világában, konyhájában és egyedi építészetében is. Az itt élők annyira büszkék a kultúrájukra, hogy még azt is elutasították, hogy az állam hidat építsen a szárazföldre számukra. Mindent megtesznek azért, hogy óvják, védjék a gyönyörű természeti környezetüket, egyedi világukat.

A szigetvilág igazi különlegességeit a templomok rejtik, amelyekben keverednek a hatások, egyaránt megtalálni az európaiak és a bennszülött indiánok keze nyomát.

A szigetvilágot először a spanyol hódítók fedezték fel a 16. század közepén. A 17. század fordulóján érkeztek a jezsuiták, akik térítő körutakat tettek a szigeteken. A helyi kézművesek segítségével fából készült templomokat emeltek. A kultúrák közötti párbeszéd és egymásra hatás eredményeként a különböző földrajzi szélességeken élő, eltérő hagyományokkal rendelkező emberek együttműködéseként különleges épületek születtek. Sehol máshol nem találunk ilyen templomokat Amerikában.

Church of Nercón

Valamikor 150 ilyen fatemplom gazdagította a szigetvilágot. Mára kevesebb mint 70 maradt, amelyek közül 16 az UNESCO Világörökségének védelmét élvezik.

A world heritage monument

Chiloé: Iglesia de Achao

Iglesia de Castro

San Antonio de Vilupulli Church

Forrás: www.amusingplanet.com