Iszunk egy korsóval?

Megdőlni látszik a magyar bornemzet képe, vagy legalábbis felzárkózik a sör is a szőlőből készült ital mellé. A Belvárosi Sörfesztivált szervező Fesztivál Holding Kft. felmérése szerint a megkérdezettek közel 80 százaléka legalább heti rendszerességgel oltja a szomját sörrel, tízből hatan akár hetente többször is. Kimagasló a sörfogyasztás a különböző sportesemények alkalmával, de jellemzően a folyékony kenyérre voksolunk a fesztiválokon, a grillpartikon és a baráti összejöveteleken is. Ezzel szemben a formálisabb, komolyabb alkalmakkor, így az esküvőkön vagy üzleti tárgyalásokon a bort preferáljuk.

Úgy tűnik, az a sztereotípia is megdőlt, hogy a sör a férfiak itala: tízből kilenc férfi kifejezetten szexinek találja, ha egy nő sört iszik, és a randik kísérőitalának is előszeretettel választják a folyékony kenyeret.

Az online kutatásban 1758 főt kérdeztek meg, a résztvevők több, mint fele szerint ugyan egy randevúhoz az alkoholok közül kifejezetten a bor illik, tízből hatan saját bevallásuk szerint söröztek már randin. A megkérdezettek további 22 százaléka eddig ugyan nem tette, de megfelelő program esetén akár sörözne is egy kettesben töltött estén. A felmérésből fény derült arra is, hogy a magyarok háromnegyede könnyebben tud ismerkedni, ha az ilyenkor érzett feszültséget egy kevés alkohollal oldja, és tízből kilenc férfi kifejezetten szexinek találja, ha egy nő kulturáltan sört iszik. A kézműves és különleges ízű sörök terjedésével egyre több nő fogyaszt sört.

A kutatás arra is kitért, hogy melyik magyar hírességekkel gurítanánk le szívesen egy pohár habzó nedűt.  Íme, az eredmények:

Top 5 partner sörözéshez:

  1. Palvin Barbi
  2. Nagy Feró
  3. Pásztor Anna
  4. Hosszú Katinka
  5. Mucsi Zoltán

Forrás: elelmiszer.hu