Juhok földje.

A Feröer-szigetek egy széleskörű autonómiával rendelkező szigetcsoport, ami 1946 óta Dániához tartozik. Parlamentje, a Løgting az egyik legrégebbi a világon, emellett két képviselőt delegál a dán parlamentbe is. Dániával ellentétben nem tagja az Európai Uniónak.

A Feröer szigetek növényzete tundra jellegű, madárvilága gazdag. A szigetcsoport első telepesei a 9. században érkező vikingek voltak, de vélhetően már 700 körül éltek ír szerzetesek a szigeten. A földdarab neve az óskandináv farei szóból ered, ami jószágot vagy birkát jelent.

A világ egyik legkisebb országát alig 50 ezren lakják, akik 18 szigeten oszlanak meg (a szigetek közül csupán egy lakatlan). A legtöbb ember olyan házban él, amely meglehetősen távol esik a szomszédtól. Ezek az izolált épületek az utóbbi években igen híressé váltak a csendet és nyugalmat kereső turisták körében.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Matthieu Berthou (@mattberthou) által megosztott bejegyzés

A házak többségét tradicionálisan feketére festik, nem csak a hagyomány, de a praktikum miatt is.

Közel ezer évvel ezelőtt ugyanis a szigetlakók a házaikat kátránnyal fedték, ami segített abban, hogy melegen tartsák az épületeket a zord időjárási körülmények között. Noha napjainkban több modern fűtésrendszer is a rendelkezésre áll már, a lakosok a tradíció miatt sokszor még mindig feketére festik a házakat.

Forrás: themindcircle.com