Titkos ösvényeken cipelik fel a hangszereket.

Képzeljük el, hogy épp hegyet mászunk, úttalan utakon küzdjük fel magunkat, amikor valahol felcsendül egy zongora és egy hegedű játéka. Hihetetlennek tűnik, de két gyönyörű lány a hegy tetején muzsikál.

Fotó: Mitch Pittman

A Musical Mountaineers nevű formáció, azaz Rose és Anastasia egészen különös, távoli, érintetlen helyeket választanak a zenélésük színhelyéül. 2017 óta már 40 helyen léptek fel a barátnők, és csak nagyjából 30 szerencsés vándor élvezhette muzsikájukat.

A duó nem mondja meg előre, hogy hol fognak játszani, többek között azért sem, mert nem szeretnék, ha csoportok özönlenék el az érintetlen helyeket.

Szeretnek a naplementében muzsikálni, a koncertek így rendkívül függenek az időjárástól és meglehetősen spontán módon szerveződnek.

Fotó: Karen Wang

Na és hogyan viszik fel a felszerelést a hegytetőre? Már tökélyre fejlesztették a cipekedést. Anastasia egykori természetvédelmi járőr, hátizsákos vezető, két évtizedes tapasztalattal rendelkezik a hegymászásban, de Rose is elvégzett egy hegymászó tanfolyamot, így a törékeny lányok megbirkóznak a hatalmas hátizsákokkal.

Amikor a kirándulók meglátják az óriási pakkokat, azonnal tippelni kezdenek. Vasalódeszka, masszázságy vagy esetleg létra lapul bennük? Nos, egyik sem lenne talán olyan meglepő, mint a valóság, vagyis az, hogy a zsákokban hangszerek rejlenek. És akkor még nem beszéltünk a fellépőruháról: mert a lányok természetesen megadják a módját, és nem túranadrágban állnak oda zenélni.

Az a néhány kiránduló, aki váratlanul belefutott egy ilyen minikoncetbe, azonnal telítődött az érzelmekkel.

Mint egy váratlan ajándék, egy hatalmas meglepetés – nem csoda, hogy többeknek a könnye is kicsordult, amikor meghallotta a muzsikát.

Fotó: Rose Freeman

Mivel nem túl valószínű, hogy valaha is ott leszünk a koncertjükön, nem árt tudni, hogy egyes felvételeket feltesznek az internetre is. Így alkalmunk nyílik hallgatni a lenyűgöző háttér előtti zenélést – valóban földöntúli élmény.

Forrás: www.treehugger.com