Öntöz, fordul, lebeg.

Egy kaspó elsősorban legyen szép és a környezetébe illeszkedő, de ezen felül az se baj, ha „segít” a növényt nevelgetni. Az alábbi futurisztikus kaspók már elérhetőek, velük tényleg gyerekjáték a beltéri kertészkedés!

1. Boskke kocka kaspó

Egyszerűen megnézheted, hogy kell-e öntözni: elég egy pillantás a virágföldre és a növény gyökereire az átlátszó cserépen keresztül.

Fotó: Boskke

2. Lebegő kaspó

Nem, ez nem varázslat! A speciális termesztő rendszer neve LYFE, segítségével akár a levegőben nevelgetheted a növényedet, a mágneses levitációs rendszer közepén.

Fotó: Flyte

3. LISIMKE zenélő kaspó

Amikor megérinted a cserépben növögető növényt, felcsendül a zongoramuzsika – de akár beállíthatod a kedvenc zenédet is.

Fotó: Lisimke

4. VOLTASOL gördülő virágcserép

Az elforduló kaspó, ami Voltasol névre hallgat, megoldást kínál a satnya virágokra. Ahogy a nap halad, a kaspó is halad vele, így mindig a legkedvezőbb fényviszonyok teremtődnek meg.

Fotó: Livingthings

5. BACK TO THE ROOTS vízi kert

Kinek kell tápoldat, amikor vannak halaid? Az akvárium tetején burjánzó növények remekül érzik magukat! Ideális kis fűszerkertek nevelgetéséhez, például a konyhaablakban.

Fotó: Back to the roots

6. Ön-öntöző elefántos kaspó

Önellátó és bájos: ennél többet a kaspótól nem is várunk! Egyszerűen csak önts vizet az elefánt ormányába és egy hétre letudtad a locsolást!

Fotó: www.wayfair.com/Scott Henderson Design

7. AMBIENTA lámpás kaspó

Félig lámpa, félig kaspó, ráadásul a dizájnja is igen tetszetős. A lámpában foglalt hidroponikus technológia hatékony vízgazdálkodást tesz lehetővé.

Fotó: www.uncommongoods.com

8. Egy kaspó, ami együtt nő a növénnyel

Egyszerű, de okos szilikon kaspó, amely együtt növekszik a növénnyel – akár a kezdetektől átültetés nélkül nevelhetjük a szobanövényeket.

Fotó: pizzolorusso.com

9. MYGDAL növénylámpa

Ha nincs napfény, akkor sincs probléma. A speciális lámpa olyan sugarakat bocsájt ki, hogy használatával akár a legsötétebb sarokban is kertészkedhetünk.

Fotó: Mygdal Plantlamp

Forrás: www.housebeautiful.com