Okos megoldások.

Nem mindenki tud növényt termeszteni a lakásban, ennek oka lehet a helyhiány ugyanúgy, mint az, hogy sokaknak nincs ideje rendszeresen locsolni, gondozni. Számukra megoldást nyújthat a Pico névre keresztelt újdonság, amely egy növénytermesztő okos kis berendezés.

Úgy tűnik, hogy a mini farm (amely a megvalósítást közösségi finanszírozás segítségével lépte meg) máris nagy népszerűségnek örvend. A színes kis kertecske a tenyerünkben is elfér, multi-spektrumú, beépített LED világítással és hosszabbítható, rozsdamentes acélkarral rendelkezik.

A Pico önöntöző, mindössze heti egy pohár vizet kell adnunk neki, amit aztán a növény igényei szerint adagol.

Nincs benne motor vagy pumpa, a hajszálcsövesség és gravitáció segít a vízellátásban. Mindenhova illeszthető: hűtőre, falra, polcra, íróasztalra – bárhova tehetjük, ahol némi élő zöldet, fűszert, kaktuszt szeretnénk termeszteni.

Színben, megjelenésében tökéletesen alkalmazkodik a lakásunkhoz, irodánkhoz. A Pico az Altifarm terméke, megvásárolható az interneten, de csak nyárra vesznek fel előrendelést. A kis kertecske kb. 10 ezer forintba kerül annak, aki úgy véli, hogy csak egy ilyen okos berendezéssel tud némi zöldet varázsolni az otthonába.

Forrás: www.treehugger.com, képek: Pico/Altifarm