Ez ám a hét híre. Sőt, ezé a hónapé!

Íme, egy fantasztikus hír a finomságok rajongóinak: egy nemrégiben napvilágra került tanulmány arról ír, hogy a csokoládé és a vörösbor segítenek abban, hogy fittek és egészségesek maradjunk.

A siker kulcsa nem a hagyományos kalória számolgatás, hanem a baktériumok milliói, amelyek a bélflóránkban élnek, és ugyanazt eszik, amit mi eszünk. Némelyik baktérium hasznos, segít nekünk megemészteni a táplálékot, és több vitaminhoz juttatni a szervezetet. Más baktériumoknak azonban káros hatása van a gyomor működésére. Emiatt nekünk azt kell segítenünk, hogy a hasznos baktériumok élni és gyarapodni tudjanak, márpedig erre az a legjobb módszer, ha azt esszük, amit ők is szívesen fogyasztanak.

Lássuk mi az, amit ők szeretnek! Ilyen a sajt, a tejtermékek, a mogyoró és a növényi olajok.  A zsírt és a cukrot utálják, számukra az igazi méreg. A jó baktériumok viszont rajonganak a csokiért és a vörösborért.

Ezek a különféle ételek polifenolokat tartalmaznak, amely az immunrendszer védelmében játszik szerepet. Minél több polifenolt fogyasztunk, annál jobban segítjük, hogy a baktériumok dolgozni tudjanak, vitaminokhoz és mikroelemekhez jutassanak minket. Ebből egyenesen következik, hogy annál fittebbek leszünk, ráadásul kőkemény gyakorlatok és kizsigerelő diéták nélkül.

A kutatók egy ikerpárt is vizsgáltak hosszabb ideig: az egyikőjük egész életében harcban állt a plusz kilókkal, a másiknak remek az alakja, annak ellenére, hogy úgy látszik, semmi különöset nem tesz ezért. Kétségtelennek tűnik, hogy az egyetlen különbség közöttük az eltérő bélflóra. Összegezve: egyél, több sajtot, joghurtot és mogyorót, és kevesebb gyorsételt. No és tudományos vizsgálatok alapján, ne vond meg a csokit és a vörösbort sem magadtól!