Kiderült, hogy mi az ajánlás.

Milyen gyakran mosod a törölközőket? A heti nagytakarításnál? Vagy sűrűbben? Akármi is a válaszod, vélhetően túl keveset cseréled a fürdőszobai textilt. Kapaszkodj meg, a szakértők szerint ugyanis 2-3 naponta kellene a szennyeskosárba dobni a törcsit! Az heti 2-3 váltás! Fogadjunk, hogy te sem ezt az ütemet tartod.

Nemrégiben a szennyes-mosási szokásokról készült egy felmérés. A megkérdezettek 50%-a bevallotta, hogy legalább 5-ször használja a törölközőjét, mielőtt a mosógépbe dobná. Ők úgy vélik, hogy mivel ők maguk tiszták, amikor törölköznek, így a textil sem lesz túl hamar koszos.  Ha te is közéjük tartozol, vagy netán abba a 14%-ba, amelyik csak 8 használat után mossa ki a törcsit, akkor nem árt, ha tudomást szerzel néhány dologról.

Egy mikrobiológus szerint például ha az arcodat egy két napja használt kéztörlővel szárítod, akkor valószínűleg több E. coli baktérium kerül rá, mintha a WC csészébe lógatnád a fejedet, majd leöblítenéd. Nos, ez nem hangzik túl jól!

A mikrobiológus ajánlása szerint a törölközőt 2-3 naponta kellene mosni, más szakértők kicsit engedékenyebbek, 3-4 használatot javasolnak. Bár sokkolóan hangzik, ha jobban belegondolunk, igazuk lehet: a törölközők többnyire nedves, sötét, nyirkos környezetben lógnak egész nap, ahol előszeretettel tenyésznek a baktériumok is!

Forrás: www.housebeautiful.com