6 ötlet a természetesség kedvelőinek.

Leeső ágak, gallyak, kiszáradt fák tuskója: a fahulladék legtöbbször a kazánban végzi, esetleg a nyáresti tábortűznél hasznosul. Ideje lenne ennél több feladatra befogni, mert szép dolgokat készíthetünk belőlük, ráadásul a pénztárcánkat is kíméljük.

1. Vesszőből font sövény

Bízunk benne, hogy reneszánszát fogja élni ez az egyszerű, könnyű, szép kerítés, amely elválaszt, és határt képez, ágyásszegélyként is mutatós.

Fotó: www.forgottenwayfarms.com

2. Virágtartó tuskóból

Amennyiben egy fát ki kell vágni, a törzsét még megmenthetjük: mutatós virágtartó készülhet belőle. Ha nem azért kell kivágni a fát, mert rossz helyen van, hanem magától kiszárad, elöregszik, akkor gyakran még üregeket, odvakat is találunk benne. Ültessük tele virágokkal!

https://www.instagram.com/p/BM89tChgKIg/?tagged=trunkplanter

3. Futtatóállvány botokból

Ha elég hosszú ágakkal, botokkal rendelkezünk, akkor építhetünk futtatóállványt, pergolát is belőlük.  A természetes anyagok minden stílusú kerthez jól passzolnak.

Fotó: www.bhg.com

4. Tartó bonsai részére

Bonsai-kompozíció alapjaként is használhatunk masszív falapokat, rönköket. A jobb rögzítés, helyben tartás érdekében készítsünk drótból, huzalból tartót a növénynek, majd tegyünk rá földet.

5. Rönk-szék

Szék vagy inkább ágy? Kényelmes pihenőhely a kertben! Saját kezűleg is elkészíthető a bútor, amennyiben kellő kitartással és megfelelő szerszámokkal rendelkezünk.

6. Újrahasznosított madárfürdető

Egy szép, tartós fatál és némi faág segítségével igazán természetes madárfürdetőt készíthetünk a kert szárnyas vendégeinek.

Fotó: www.theartofdoingstuff.com

Forrás: www.mnn.com