Mintha a bibliai időkben járnánk.A texasi Wimberley városka közelében egy egészen misztikus hely található. Első látásra a Jacob’s Well-nek nevezett tavacskán semmi különöset nem veszünk észre. Közelebbről szemügyre véve azonban misztikus világba csöppenünk. Amikor keresztülmegyünk a gyaloghídon és lepillantunk a vízre, láthatjuk, hogy a buborékoló türkiz színű víz egyre sötétebb zafírrá válik, ahogyan a víz mélyül.

https://www.instagram.com/p/BHca_6vD-uH/

Látszatra ez a fürdőhely ugyanúgy néz ki, mint bármelyik másik Texasban, a víz hőmérséklete 20◦C körüli, és néhány vízi élőlény is lubickol a kristálytiszta vízben. A tavacska valójában egy közel 10 méter mély luk, ami úgy tűnik, mintha a föld belseje felé vezetne. Egy közeli forrás táplálja, az abból fakadó patakocska sekély, és kiválóan alkalmas egy kis hűsölésre.

https://www.instagram.com/p/BHR7WWyAmm6/

A látogatók talán nem is tudják, hogy egy egész barlangrendszer húzódik alattuk. Pedig így van: a barlangrendszer közel 1,5 km hosszan tekereg a föld alatt. Ezekbe a járatokba természetesen csak szakemberek, képzett búvárok léphetnek be, ugyanis veszélyes üregekről van szó. Nem véletlen, hogy egy részük még midig ismeretlen, felfedezetlen.

https://www.instagram.com/p/6xX0kswgc8/

https://www.instagram.com/p/BHNzWyWBDxN/

Érdekes módon, az 1900-as években a környék forrásainak több, mint fele kiszáradt. A Jacob’s Well viszont nem, ezt a helyet már az indiánok, a spanyol hódítók és a későbbi felfedezők is említették az utazásaik során, és a remény és megújulás helyeként tekintettek rá. A helyi törzsek ugyanakkor szent földként tisztelték a környéket.

Fotó: Larry D. Moore/Wikimedia Commons

A tavacska elnevezését is titkot övezik. A helyi telepesek szerint az 1850-es években fedezték fel a környéket, de úgy tűnik, az elnevezés már 20 évvel korábbról származik. Állítólag a texasi forradalom egyik túlélője világított rá, hogy a hely olyan, mint a bibliai időkben. A képeket elnézve, ez most sincs másként!

Forrás: iExplore