Ezekért tényleg megéri átutazni a világot.

Megmártózni egy kád vízben, és közben gyönyörködni a körülöttünk lévő természetben: álomszerűen hangzik. Bár a saját kertünkben is felállíthatunk egy kinti fürdőszobát, világszerte léteznek olyan hotelek, üdülők, amelyek lenyűgöző kinti kádakkal (is) csábítanak. Ezeken a helyeken valóban kivételes élmény lehet a szabad ég alatt fürdőzni, feltöltődni.

A legszebbekből válogattunk.

Goldeneye, Jamaica — Goldeneye Hotel, Fleming Villa

Kültéri fürdőkádPhoto: Courtesy of The Goldeneye Hotel

Egy kajakozós, búvárkodós, szörfölős nap után sem lehet elég a vízből. Ezen a helyen biztosan nem! Az apró udvarban trópusi hangulat uralkodik, és mi alig várjuk, hogy kedvenc koktélunkkal elnyújtózzunk a kádban. Érdekesség, hogy Ian Fleming itt írta a világhírű James Bond regények többségét, hiszen ez az ő birtoka volt (na jó, feltételezzük, hogy akkor még nem állt itt ez a fürdőkád, különben egész nap abban üldögélt volna írás helyett).

Sacred Valley (Szent Völgy), Peru — Huacahuasi kunyhók

Kültéri fürdőkádPhoto: Courtesy of Huacahuasi Lodge

Kizárólag a túravezetőkön keresztül foglalható a szállás, amely egy kevésbé zsúfolt, turistáktól mentes felfedezést ígér. Ez a luxus kemping jazucci kádakkal rendelkezik, és akkor még nem szóltunk az Andok lenyűgöző panorámájáról, ami a 3800 méter magasan fekvő szálláshelyen tárul elénk.

Mana Pools Nemzeti Park, Zimbabwe — Ruckomechi tábor

Kültéri fürdőkádPhoto: Courtesy of Wilderness Safaris

A Zambézi folyó mellett fekvő szafaritáborban gyakran fordulnak elő elefántok is. Ezek a sátrak a folyóra néznek, és külső-belső fürdőjük van, amelyeket gejzírek fűtenek. A legjobb hely a szemlélődésre a kinti kád, a képet elnézve, nem kell hosszan magyarázni, hogy miért.

St. Kitts, Karibi térség — Belle Mont Farm

Kültéri fürdőkádPhoto: Courtesy of Belle Mont Farm

Banánültetvények és trópusi erdők között fekszik ez a 84 vendégház. A vendégek maguk szedhetik a mangót, ezért kosár is jár minden szobához. Ha lehet még fokozni az élvezeteket, akkor itt megteszik: a nap végén citromfüves-illóolajos vízben nyújtózkodhatunk el, a gyógynövényeket természetesen a farmon szedik.

Botswana — Sanctuary Baines’ tábor

Kültéri fürdőkádPhoto: Courtesy of Sanctuary Retreats

Bár fedett helységek is rendelkezésre állnak, kérésre lehet szabad ég alatt aludni az extra ágyakon, amelyek a Boro folyó fölé emelkednek. Ehhez természetesen kinti fürdőkád is jár. Alaposan ki kell pihenni az elefántokkal való ismerkedés fáradalmait.

Vietnam — Six Senses Ninh Van Bay

Kültéri fürdőkádPhoto: Courtesy of Six Senses Resorts

Hatalmas terek, lenyűgöző panoráma. A sziklák között megbúvó villák fürdőkádjából a dél-kínai tengerre látunk. Napközben is elüthetjük itt az időt fürdéssel, vitorlázással, halászattal.

Ubud, Bali — Tirta Ening Suite, COMO Shambhala Estate

Kültéri fürdőkádPhoto: Courtesy of COMO

Ha nem lenne elegendő okunk Balira utazni, akkor most mondunk egyet: a villaszerű szállásokhoz tartozó fürdő japánkert stílusban készült, látványos vízeséssel és elképesztő hangulattal.

Viktória tó, Tanzánia — Asilia Africa Rubondo Island tábor

Kültéri fürdőkádPhoto: Courtesy of Asilia Africa

A Viktória tó közepén található kemping újraírja a szafarikról gondoltakat—ez a hely sokkal inkább egy trópusi sziget, mintsem egy száraz szavanna. A nyitott, szabad ég alatt fekvő hálószoba mellett található rézkádat és kézi zuhanyt a lemenő nap fénye vagy a lámpácskák világítják meg.

Mendóza, Argentína — The Vines Resort & Spa

Kültéri fürdőkádPhoto: Courtesy of The Vines Resort & S

A szőlőültetvények között elterülő 22 gyönyörű villának saját strucctojás alakú kádja van a privát balkonján, amely egy apró tóra, a dombra futó szőlőtőkékre és az Andokra néz. Természetesen fürdés közben a birtok saját borait kortyolgathatjuk.