Ajándék magunknak.

Szokatlan születésnapi ajándékra vágyik Dzsigme Keszar Namgyal Vangcsuk, Bhután királya. Az ázsiai ország miniszterelnöke „súgta meg” a népnek, hogy a 40 éves uralkodó drága dolgok helyett azt szeretné, ha mindenki örökbe fogadna egy kóbor kutyát, vagy ültetne egy fát, esetleg szemetet szedne a környékén.

Ezzel a nemes gesztussal az ott élők valójában magukat, az országukat ajándékozzák meg.

Bhutánban nagy gondot jelent a kóbor kutyák egyre növekvő száma. A kormány már több intézkedést bevezetett, hogy megoldja a problémát, még külön bizottságot is felállítottak a kormányban. Az emberek pedig értették a kérést fontosságát és komolyan vették azt. Sokan már eleget is tettek a kérelemnek, és örökbe fogadtak egyet a rengeteg, utcán kóborló eb közül. Mások pedig ásót ragadtak és fát ültettek a jeles nap ürügyén.

https://www.facebook.com/PMOBhutan/photos/a.630832867029420/2720222384757114/?type=3

Az ország vezetése elkötelezett azirányban, hogy minőségibb életet biztosítson a lakosoknak és az állatoknak. A kéréssel együtt azt is bejelentették, hogy számos programot indítanak az egészségügy, oktatás, gazdaság területén. Nem csoda, hogy Bhután a világ egyik legboldogabb országa.

Forrás: mymodernmet.com