Bemutatjuk Reményt.

Az albínó állatok varázslatosak. Talán mindenki látott már fehér zsiráfot, pingvint, oroszlánt. Na de albínó teknőst?

A teknősök között gyakran másként fest az albinizmus, mint az emlősöknél vagy a madaraknál. Ha arra gondolunk, hogy ők is teljesen fehérek, akkor bizony meg fogunk lepődni.

Az albínó teknősök szervezetében ugyanis olyan pigment termelődik, ami miatt sárgák vagy pirosak lesznek. Piros a szemük, a bőrük és a páncéljuk pedig narancsos színezetű. Az egész megjelenésükben van valami misztikus, sőt félelmetes, mintha apró kis sárkányok lennének.

Sajnos a természetben nem élvezik a szokatlan külső előnyeit. Sőt inkább hátrányt szenvednek amiatt, hogy így festenek: rendkívül sebezhetővé teszi őket a feltűnő megjelenés. Éppen ezért rövidebb ideig is élnek a vadonban.

Néhány évvel ezelőtt egy olyan különleges kis teknős született, amelynek bizonyos részei rózsaszínek voltak, így például a páncél alsó része vagy a szája alatti terület. Ráadásul az állat szíve a testén kívül dobogott (a páncélja alján lévő hasadék miatt). A Hope, azaz Remény nevet kapó csöppség online szenzációvá vált; gazdájának, Mike-nak hála egészséges és boldog, folyamatosan „hírt ad” magáról az Instagramon. A férfi saját bevallása szerint azonnal beleszeretett az apró állatkába. Ez nem is csoda, hiszen a képeit elnézve megállapíthatjuk, hogy az albínó teknősök egészen különleges bájjal rendelkeznek.

Forrás: themindcircle.com, képek: www.facebook.com és www.instagram.com/aquamike23