Bátorra ették magukat.

Miközben mi a téli hideggel küzdünk, Ausztráliában egészen más problémákkal néznek szembe. A déli féltekén ugyanis épp tombol a nyár, érik a mangó, a pirosszárnyú papagájok pedig rajonganak ezért a narancssárga gyümölcsért. Még az sem zavarja őket, ha kissé túlérett.

Szegény madarak nem tudhatják, hogy a mangónak igen magas a cukortartalma, ami erjedéskor viszonylag magas alkoholtartalmat biztosít. Az emberek már nem is kedvelik ilyenkor, mert nagyon pépessé válik a gyümölcshús és az íze sem kellemes. A papagájokat viszont mindez nem zavarja.

Az ausztráliai Broome városában található állatkórházba az elmúlt napokban jó pár becsípett madarat hoztak be. Eddig már vagy féltucat részeg madár érkezett, de sokkal többen lehetnek azok a szárnyasok, akik felöntöttek a garatra. Sajnos, ha nem találnak rájuk időben, akkor a papagájok nagy eséllyel elpusztulnak. Néhány napig szenvednek, kóvályognak, ekkor még van esély segíteni a letargikus, alultáplált madaraknak.

King Parrots!

Valójában nem az alkohol az, amely végez a madarakkal, hanem az általa kiváltott részeg viselkedés, ami miatt a papagájok ablaknak repülnek, vagy félelem nélkül mászkálnak a járművek és a ragadozók előtt.

A papagájok becsiccsentésében a mangó az elsődleges bűnös, ez a trópusi gyümölcs ugyanis sűrűbb állagú, kevesebb vizet, viszont sok cukrot tartalmaz.

Forrás: www.odditycentral.com