Ennivaló szépségek.

Japánban komoly hagyománya van az ételek faragásának, a tradíciót mukimonónak nevezik a szigetországban. Egy elegáns étteremben biztosan találkozunk díszes zöldségekkel, gyümölcsökkel a tányéron: nem csak szépen karikára vágják őket, hanem egész műalkotást varázsolnak belőlük.

A Gaku néven dolgozó japán művész a legmagasabb szintre emelte a gasztronómiai farigcsálást.

A lélegzetelállító mintákat aztán az Instagramon is megosztja, ahol már közel 300 ezren követik a képeit. A művei között akad rózsákkal teleszórt alma, szívekkel ékesített padlizsán, csipkés mintázatú répa, de van olyan zöldség, amely egy arccal, karakterrel vagy hagyományos japán motívummal díszített.

Azontúl, hogy a mintázatokat nem könnyű az alapba faragni, még arra is ügyelni kell, hogy hámozás után a zöldségek-gyümölcsök barnulni kezdenek, így viszonylag gyorsan kell munkálkodni. Nincs idő hosszas tervezésre, rajzolgatásra, skiccelésre.

Gaku egyébként tippeket is megoszt a követőivel: elárulta, hogy a banán egy remek gyümölcs kezdőknek a gyakorláshoz, mert könnyű vele szorgoskodni és viszonylag olcsó. Azt is megsúgta, hogy mit tesz a műalkotásokkal, miután lencsevégre kapta és az Instagramra feltette azokat: egyszerűen elfogyasztja a szépségeket.

Forrás: flopmee.com, képek: www.instagram.com/gakugakugakugakugaku1